Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een zomerse stranddag

 

De warme zomerdagen zijn in zicht. De laatste dagen en weken kunnen we af tellen tot dat de vakantie begint. Lekker genieten van de vrije tijd. Hoe kunnen we deze tijd nou beter besteden dan aan het water. Op het strandje bij jou in de buurt of aan de kust bij de zee.

Bescherming tegen de zon

Op het strand is het belangrijk dat je jezelf goed blijft insmeren met zonnebrand crème. De zonnebrand beschermt jouw huid tegen de UV stralingen van de zon. Doordat je je huis beschermt, blijft het gezonder en vormt het minder snel rimpels. Ook wordt de kans op huidziektes verkleind door de bescherming die de zonnebrand biedt. Vooral in en aan het water is de zon extra krachtig, daarom moet je goed op blijven opletten en insmeren.

 

Verkoeling

Door de kracht van de zon, zweet je meer en droog je sneller uit. Het is daarom erg belangrijk dat je genoeg blijft drinken. Bij voorkeur water. Op openbare plekken zijn vaan geen winkels waar je even snel langs kunt gaan om snel wat drinken te kopen of een ijsje te halen. Ga daarom altijd goed voorbereid op pad. Vul een koelbox of je tas met drinken en neem eventueel ook wat te eten mee. Drink regelmatig een slokje van je drinken en wacht vooral niet tot dat je dorst krijgt. Blijf gehydrateerd en zorg goed voor jezelf en elkaar tijdens de warme zomerdagen.

 

 

Uit de zon

De zon is fijn. Lekker zonnebaden op het strand is nog fijner. Wie wil er nou niet die fantastische bruine, zomerse kleur? maar soms is het ook wel even fijn dat je op een plekje kan zijn waar de zon niet op je huid brandt. Op het strand zijn eigenlijk geen spots te vinden waar geen zon op schijnt. Daarom moet je op deze openbare plekken je eigen schaduw creëren. Dat kan je doen door handdoeken te spannend of door een tentje mee te nemen waarin je verkoeling kan zoeken. Een parasol of schaduwdoeken zijn ook hele goede opties om er voor te zorgen dat je een plekje hebt waar je even kunt gaan afkoelen.

 

 

Vermaak

Het strand is eigenlijk eén grote speeltuin, je moet er wel voor zorgen dat je de materialen en het gezelschap hebt om er een te gekke plek van te maken. Het strand is groot en er is genoeg plek voor iedereen. Er is dus ook genoeg plek om lekker te spelen. Neem bijvoorbeeld een opblaasbaar doeltje mee en een voetbal en je je al snel vermaken op het strand. Je zult merken dat er ook wel andere mensen zijn die met jullie een spel willen spelen, zo maak je ook nog eens gemakkelijk contacten.

 

 

De dag afsluiten

Na een heerlijke dag op het strand is het alweer tijd om te gaan. Eenmaal thuis met alle spullen is het tijd om even lekker te gaan douchen. Het zand van je lichaam afspoelen en het plakkerige zonnebrand van jezelf afwassen. Daarna is het tijd voor after sun. Dit is een belangrijk einde van de dag. het wordt door veel mensen vergeten. Maar toch is het smeren van after sun belangrijk om er voor te zorgen dat je huid goed hersteld van de zon. Ondanks dat je je goed hebt ingesmeerd met zonnebrand zal je huid toch een beetje zijn aangetast door de zonnestralen.

 

 
vrijdag 26 juni 2020
Lizz