Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een reddingsvest red levens

 

Reddingsvesten kunnen je leven redden als je in het water valt. Geniet je van een dagje uit op het water of blaas je zelf een sloep op om te drijven op de zee? Een goed passend reddingsvest is erg belangrijk. Waarom? Je leest het hier.

 

Verschil zwemvest en reddingsvest

Veel mensen verwarren het woord reddingsvest  vaak met zwemvest. Belangrijk om te weten is dat het niet hetzelfde product is. Het belangrijkste verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest is het drijfvermogen. Zwemvesten worden alleen gebruikt ter ondersteuning bij het zwemmen. Reddingsvesten zijn bedoeld om verdrinking te voorkomen. Je kunt al raden dat dit belangrijk is als je overboord gaat. Om het verschil in aantallen te zien, hebben we het drijfvermogen voor u bestudeerd. Een zwemvest heeft een drijfvermogen van 50N terwijl een reddingsvest een drijfvermogen heeft van 100N. Een groot verschil dus. Vergis je hier dan ook niet in tijdens het aanschaffen van een reddingsvest. Het kan namelijk niet goed aflopen, als je het verkeerde draagt.

 

                    

 
 
 

Een automatisch reddingsvest 

Klinkt gek, een automatisch reddingsvest? Maar ze bestaan. Naast de reguliere reddingsvesten zijn er ook automatische reddingsvesten in de aanbieding. Het reddingsvest wordt pas automatisch opgeblazen als je het water in gaat. Dit geeft veel meer comfort bij het rondlopen op de boot. Als je het water in gaat, is het anders. Het voordeel van automatische reddingsvesten is dat ze je veel meer vrijheid geven op de boot. Bij een gewoon reddingsvest is dit niet het geval. Automatische reddingsvesten zijn er in verschillende maten. Als het reddingsvest niet goed past, zal het niet goed functioneren. Daarom is het belangrijk om altijd aan de winkelbediende te vragen of je de juiste hebt gevonden.

 

Een goede pasvorm redt levens

Zoals we hierboven  al zeiden, is het  erg belangrijk om de juiste pasvorm te krijgen. Je hebt misschien iemand gezien die zijn  reddingsvest niet goed draagt. Je vraagt ​​je vast af of dit een goed idee is? Het antwoord  is nee. Doe dat helemaal niet. Zorg er altijd voor dat je goed gekleed bent en een reddingsvest draagt. Een goed reddingsvest kan je leven echt redden. Een reddingsvest mag  nooit te groot of te klein zijn. Er mag niet meer dan een vuist  tussen je lichaam en het reddingsvest zitten. Het moet volledig consistent zijn. Besteed hier goede aandacht aan. Als je het niet hebt, doe dan geen reddingsvest aan. Een reddingsvest dat niet past, werkt niet zoals het zou moeten. Het is eigenlijk  beter om alleen in een badpak te lopen dan met een slecht passend badpak. Daarom is het mogelijk dat het bootpersoneel controleert of je reddingsvest  goed past. Ze doen dit niet voor niets. Ze willen ook niet dat het fout gaat.

dinsdag 9 augustus 2022
Lizz