Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een Pareo dragen in 2022?

 


De kans is groot dat je ze wel is voorbij hebt zien komen. Wat is het en hoe moet je het precies dragen? Veel mensen vragen het af hoe je het moet dragen en hoe je het kan stylen met een knoop. Je lees het hier in onze blog.

 

Wat is een Pareo?

Een Pareo is een verengelsing van het Tahitiaanse woord Pareu dat een soort omslagkledingstuk is. Oorspronkelijk verwijst het naar een vrouwenkledingstuk van de Cookeilanden en Tahiti. Veel mensen denken dat dit kledingstuk alleen voor vrouwen is, dat is namelijk helemaal niet zo mannen kunnen het ook dragen. Als een man het draagt, heet het een maro, maar dan is het eigenlijk een lendendoek. Tegenwoordig is het een algemene benaming voor een omslagrok of een omslagjurk. Het kledingstuk is verwant aan de Maleise Sarong, Samoaanse lava-lava, Tongaanse tepenu en soortgelijke kledingstukken die in gebruik zijn op de Pacifische eilanden bij de oorspronkelijke bewoners van Hawaï, op de Marquesaseilanden, bij de Maori in Nieuw-Zeeland en op de Fiji.

 
 
 
 

Hoe draga je een Pareo of Sarong?

Er zijn talloze opties mogelijk en de meest uitgebreide kledingstukken zijn te bedenken of te vinden wat je kan maken met een Pareo of Sarong, de meeste voorkomende en voor de hand liggende optie is een rokje. Dit rokje is simpel te maken voor de P+areo om je middel te slaan en aan elkaar te knopen maar om een leuker effect te creëren sla je de Pareo 2 maal om, hierdoor krijg je in een extra hand omdraai een rokje wat je zo uit de winkel kan zou halen, dat wil toch iedereen?

 
 
 
 

De Pareo een echte trend

Steeds meer is de Pareo of Sarong op het strand en boulevards te zien als extra kleding stuk en is op deze manier een echte trend geworden. Vandaar dat het niet zo gek is dat de mode wereld hier op inhaakt en hier een mode trend van heeft gemaakt. Wat de Pareo nou  zo leuk en fashionable maakt is het gemakt waarmee je de simpele strand doek in een jurkje of halter top kan veranderen en met een leuke accessoire erbij behoorlijk classy van het strand kan aflopen de boulevard op. Tegenwoordig zien we al vaker de pareo voorbij komen in combinatie met ene jumpsuit, legging of een kort spijker jasje. De mogelijk heden met een Pareo zijn eindeloos waardoor je er toch altijd leuk uit kan zien met het zelfde kleding stuk. Je wilt natuurlijk wel alle aandacht krijgen op het strand of boulevard.

 
 
 
 

Weetjes over de Pareo

Wist jij dat in westerse landen de Pareo vaak wordt gebruikt als aanvulling op badkleding? Het is dan een Pareo van een dunne of minder doorzichtige stof die wordt gedragen als mode-kledingstuk of ter bescherming van afkoeling of zonnebrand. Verder kan het ook gebruikt worden als topje of halter top. Het is namelijk geen probleem om een leuke top of halter top te maken. Je kan dit doen door de Pareo om je middel heen te slaan en dan kruislings verder boven je borsten langs, sla deze dan over elkaar heen en weer terug achter je rug. Knoop de uiteinden aan elkaar en vouw de zijkanten iets uit elkaar om zo een leuk effect te creëren.

 
 
 
 
maandag 18 januari 2021
Lizz