Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een onderbroek onder de zwembroek, waarom?

Je hebt het vast wel eens gezien als je ging zwemmen, jongens die een onderbroek onder een wijde zwembroek aan hebben. De afgelopen jaar zien we het steeds vaker. Maar waarom doen jongens dit eigenlijk en mag dit wel overal? Wij vertellen het je hier.

 

Een onderbroek onder een zwembroek

Je hebt vast wel eens online gelezen dat hotels en zwembaden absoluut geen fan zijn van het dragen van een onderbroek onder je zwembroek. En dat je soms zelfs alleen in een zwemslip mag zwemmen in sommige zwembaden. Dit heeft alles te maken met de hygiene binnen het zwembad. Je snapt wel dat veel jongens de hele dag al in hun onderbroek hebben gelopen en daarna hun zwembroek er zo overheen trekken. Dit is natuurlijk niet heel fris. Helemaal niet om dan in die zelfde onderbroek te gaan zwemmen. Op deze manier komt er dan ook erg veel vuil in het zwembad terecht. Veel hotels en zwembaden willen dit dan ook niet meer en verbieden het dragen van een onderbroek onder je zwembroek. In Frankrijk is het zelfs al op veel plekken verplicht om een strakke zwembroek te dragen. Ook in Nederland worden er maatregelen genomen. Zo is er in een aantal gemeentes een verbod op het dragen van een onderbroek onder je zwembroek.

 

Olijfgroene zwemboxer van Bruno Banani                                             

 

Waarom dragen jongens eigenlijk een onderbroek onder een zwembroek?

Het grootste probleem bij jongens is meestal angst. Dat is hier dan ook vaak het geval. Veel jongens zwemmen liever in een strakke zwembroek. Maar durven eigenlijk niet in het bijzijn van hun vrienden. Daarom kiezen ze ervoor om een onderbroek onder hun wijde zwembroek te dragen. Jongens vind het namelijk prettiger als het strakker zit. Het kan anders namelijk gaan schuren en pijn gaan doen. Ook zitten er in zwembroeken vaak binnenbroekjes die kunnen schuren. Soms zijn deze makkelijk te verwijderen, waardoor het allemaal niet meer schuurt. Als ze niet te verwijderen zijn uit de zwembroek, houden jongens vaak hun onderbroek aan. Een andere reden kan inkijk zijn. Wanneer je heerlijk ligt te zonnen in een wijdere zwembroek kan iedereen zo via je pijpen naar binnen kijke. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Wanneer je een onderboek draagt kan dat natuurlijk niet meer.

dinsdag 23 augustus 2022
Lizz