Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

DIY strandjurkje

Verveel jij je nog wel eens tijdens deze langere en donker dagen? Dan hebben wij een super leuk idee voor jou! Ga een schattig DIY strandjurkje maken voor komende zomer die perfect over jouw bikini of badpak past. Dit is ook super leuk om samen met je dochter te doen! Zo zijn jullie samen lekker bezig en hebben jullie allebei een mooi jurkje voor op het strand of bij het zwembad!

 

Wij hebben een super leuk filmpje gespot, die je op een simpele manier laat zien hoe jij jouw eigen strandoutfit gemakkelijk in elkaar kunt flansen. Zo kun jij de perfecte strandjurk maken in precies die kleur die jij zou mooi vindt! Een echte ‘must-have’ voor de zomer van 2016!

 

DIY

Om dit jurkje te maken, ben je maar rond de €5,- kwijt! Een koopje dus! Je hebt geen naaimachine nodig, maar kunt gewoon naald en draad gebruiken, wat heel simpel is. Het stuk stof wat in het filmpje wordt gebruikt is een elastische en katoengebreide stof. Let op dat het stuk stof dat je koopt om je lichaam gewikkeld past. Om dit duidelijker te zien, moet je goed opletten in het filmpje hieronder!

 

Hoe ga je te werk?

 

Hieronder leggen wij je kort uit wat de stappen zijn in het filmpje. Het filmpje is namelijk in het Engels en daarom kan het best zijn dat je het misschien niet gelijk snapt. 

 

  1. Eerst vouw je de stof dubbel en knip je de uiteinde aan 1 kant van de stof eraf. Het hoeft niet heel precies, maar je moet wel zorgen dat ze zo ongeveer gelijk zijn.

  2. Vouw de stof vervolgens nog een keer dubbel en zet 3 streepjes op de stof, die ongeveer 2,5 cm van elkaar afzitten. Knip vervolgens het stuk stof eraf door het 1e streepje te volgen. Knip daarna het stuk stof in 3 gelijke stroken (volg de streepjes die je hiervoor hebt gezet).  

  3. Als je de 3 stroken hebt geknipt, moet je ze naast elkaar houden en ze in het midden doorknippen. Zo krijg je 6 gelijke stroken en kun je 2 vlechten maken!

  4. Vervolgens moet je de mouw maken. Vouw de stof nu 1 keer dubbel en gebruik een voetbal om aan het uiteinde van de stof de schets te tekenen voor de perfecte mouw. Als je dit gedaan hebt, gebruik dan je schaar en knip het stuk stof eraf.

  5. Pak daarna wat elastiekjes die je kunt gebruiken voor het maken van de 2 vlechten. Knoop 2x 3 stroken aan elkaar en begin te vlechten. Kan niemand het uiteinde van je vlecht vasthouden? Klem hem dan tussen je voeten, zodat je gemakkelijk de vlecht kunt maken! Als de vlecht klaar is, moet je het uiteinde ook met een elastiekje vast knopen, zodat de vlecht niet los laat.

  6. Wanneer je de vlecht af hebt, moet je het stuk stof van de jurk door een gat aan het uiteinde van de vlecht halen. Vervolgens moet je deze vastmaken met naald en draad. Maak de vlecht daarna ook vast aan de achterzijde van de jurk en knip het overgebleven stuk vlecht eraf. Het is wel belangrijk dat je een draad kiest in een kleur die goed bij je jurkje past! In het filmpje wordt dit niet gedaan om goed te kunnen laten zien waar het draad precies zit.

  7.  Daarna moet je precies het zelfde doen voor de andere kant van de jurk.

Dat is het al! Als je deze stappen volgt, creëer jij jouw eigen ‘fabulous’ strandjurk. Hoe geweldig is dat!

Een nuttige en leuke besteding van de dag vinden wij! Succes!

 

donderdag 24 december 2015
Lisa
DIY, strandjurkje, strandoutfit, zomer