Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

DIY beach wave kapsel | Turotial zeezout spray

Altijd al jaloers op die meiden die net van het strand lijken te komen met hun haar dat wild golft en altijd goed lijkt te zitten? Die mooie ‘’beach waves’’ of beach hair / surf haar / surfer look genoemd (ja, het heeft een naam dit kapsel!) kan jij thuis ook zelf creëren, of je nu dik, dun of pluizig haar hebt. Je hoeft er niet eens je mooie bikini voor in te pakken en naar het strand te gaan, want je maakt gewoon je eigen zilte zeelucht in een potje mét bijbehorende vakantiegeur.

 

DIY seasalt spray, maak je eigen zeezoutspray

 

Tutorial voor zeezout spray

Zeezout spray (of vaak ook gezocht op sea salt spray) is het perfecte goedje om je haar de hele dag beachy en wild te laten zitten én het is ook nog eens gratis, want je hebt alle spulletjes vast al in huis. Wat je nodig hebt om de haarspray te maken staat hieronder:

 

  • Een lege sprayflacon (al voor een euro bij de IKEA, of koop van die lege travelflacons / reisflesjes bij het Kruitvat of andere drogist)
  • 1-2 theelepels fijn (zee)zout
  • 1 theelepel kokosnootolie of 1 theelepel arganolie*
  • 125 ml warm (gedestilleerd) water

Optioneel:

  • 2 druppels etherische olie voor lekker geurtje (aanrader: kaneelessentie)
  • Een klein beetje haargel, maar alleen als je geen last hebt van droog haar

*het mag ook een andere vloeibare olie zijn die je op je lichaam mag gebruiken en lekker ruikt.

 

Een nadeel is dat deze zelfgemaakte spray geen UV-bescherming heeft, maar het grote voordeel is wel dat je precies weet wat er in zit en er dus geen chemische troep in je haar terechtkomt.

 

Het zeezout spray mengen

Het water warm je op. Het hoeft niet te koken, want kokosolie smelt bij ongeveer 25 graden. Doe de olie, het zout en de overige ingrediënten in een kommetje en roer het net zo lang totdat het allemaal opgelost is. Laat het afkoelen en giet het dan (met behulp van een trechtertje) in de spuitfles. Schud het nog eens goed en dan is je zeespray klaar voor gebruik!

 

Tip: Heb je een doorzichtig flesje, dan kan je hem nog opleuken door er wat schelpjes in te doen.

 

Zo maak je beachy waves

Voorbereiding

De spray kan je zowel in nat, als in droog haar aanbrengen. Bij nat haar kan je je haar nog wat meer vormen en kneden en we gaan je uitleggen hoe je dat op de manier doet waarbij je het beste resultaat krijgt. Je hebt trouwens een goede krachtige föhn nodig om nog meer effect te krijgen. Heb je die klaar liggen? Check! Oké, dan gaan we aan de slag.


Basis: Handdoekdroog haar

Je hebt handdoekdroog haar nodig. Dus was je haar en wikkel het in een handdoek of lekker groot strandlaken (om in the beach sfeer te blijven) en zodra je haar niet meer drupt is je haar ready to go! Geen zin in douchen, dan spuit je je haar met een waterspuit vochtig. Nu is het tijd om onze zelfgemaakte beach spray te pakken om je perfecte beach hair te creëren. Het is een heerlijk lichte spray, veel lichter dan een mousse, dus wij zijn groot fan.  
 

Beach waves in je kapsel maken

Verdeel je haren in een aantal strengen. Wij maakten ongeveer 6 / 7 strengen en draaiden die met de hand in een pijpenkrul. Hoe meer strengen, hoe kleiner de strengen hoe krulleriger je haar opdroogt. De strengen blaas je vervolgens één voor één droog met de föhn. Blijf je haar ‘’krullen’’ totdat je haar lekker golft. Werkt dit niet goed, dan kan je eventueel ook je haar invlechten en föhnen. Belangrijk: Kam je haar niet door, maar schud je haar met je vingers los. Pak je föhn weer en droog nu je hele haar, terwijl je met je andere hand in je haar knijpt en kneedt. Gooi je hoofd daarbij voorover voor extra volume en blijf kneden en föhnen op een lage stand, totdat je haar door en door droog is. Spray als je dat nodig vindt nog wat extra sea salt spray in je lokken. Hoe meer je erin sprayt hoe stugger je haar zal worden (dat is wat de ‘beach look’ de beach look maakt). Hoe stugger hoe beter je ook kunt stylen, maar je haar voelt er ook iets stijver en stroever door, dus vind jouw gouden middenweg.

 

Goed om te weten

  • De kokosolie, arganolie of andere olie die je in de spray hebt gedaan zorgt niet alleen voor een heerlijke vakantiegeur, maar verzorgt ook nog een beetje je haren, al hoort dat droge en stugge natuurlijk helemaal bij je surfers look. Vind je je haar echt veel te droog worden, dan kan je in de puntjes van je haar wat arganolie kneden. Wij gebruiken ook wel eens gewoon een likje gezichtscrème of handcrème die je dunnetjes over je handpalmen verdeeld en zachtjes in je haar kneedt. Zolang je het maar niet bij je haarinplant masseert, want dan lijkt je haar al gauw vet.
  • Als je olie hebt gebruikt dat met koude temperaturen weer hard wordt, houd dan het flesje even onder de warme kraan bij het volgende gebruik.
  • Het water dat je gebruikt kan wat troebel en oud worden na een tijdje. Maak dus kleine flesjes klaar die sneller opgaan, of gebruik gedestilleerd water (daar zitten minder organische stoffen in).

 

 

vrijdag 31 mei 2019
Roos
tutorial zeezout spray, zeezoutspray maken, diy beach waves, surfer look kapsel, beach hair spray maken