Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Dit moet je weten over een zwembril

Dit moet je weten over de zwembril

We weten allemaal wel hoe we een zwembril op moeten zetten of hoe we de bandjes kunnen verstellen zodat hij niet meer zo strak zit, maar weet jij alles van een zwembril? Daar kom je hier achter.

 

Wat is een zwembril

Een zwembril is een bril die bestaat uit elastiek bandjes die ervoor zorgen dat hij goed op je hoofd blijft zitten. De bril heeft een waterdichte afsluiten die rond je ogen op je huid zitten. Dit komt door het elastiek, die zorgt er namelijk voor dat er geen water tussen de bril doorgaat. Niemand vind het lekker om water in zijn of haar ogen te krijgen tijdens het zwemmen. Zwembrillen worden vaak gemaakt van siliconen. Dit materiaal is zacht voor de huid en zorgt voor geen enkele irritatie. De glazen van een zwembril worden vaak gemaakt van kunststof en zijn verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren en tinten.

 
 
 
 

Waarom moet ik een zwembril dragen?

Wanneer je serieus wilt gaan zwemmen merk je vanzelf dat je bij veel slagen je hoofd onder water is. deze positie van het lichaam zorgt namelijk voor de minste weerstand in het water. Je wilt namelijk wel zo snel mogelijk zijn in het water. Je moet de wedstrijd namelijk wel winnen. Veel mensen raden je dan ook aan om een zwembril te dragen. Dit doen ze omdat het zwemwater altijd verontreinigen heeft die de ogen kunnen irriteerden en als je iets niet wilt zijn het wel geïrriteerde ogen. Een andere reden kan zijn om je ogen te beschermen. De kans is namelijk aanwezig dat er iets in het water zit wat schade aan je ogen kan veroorzaken. Je moet je hele leven met je ogen doen dus is het belangrijk om er ook alles aan te doen om je ogen te beschermen.

 
 
 
 

Waar kan ik een goede zwembril vinden?

Het vinden van een goede zwembril is niet altijd even makkelijk. Dit komt omdat er altijd nieuwe zwembrillen op de markt komen en de keuze als zo groot is. Daarom is het belangrijk te kijken wat je zelf wilt gaan doen en wanneer je hem gaat dragen. Ga je bijvoorbeeld wedstrijden zwemmen of zoek je een zwembril voor die paar baantjes die je gaat zwemmen. Dit zijn vragen die erg belangrijk zijn wanneer je een nieuwe zwembril gaat kopen. Ook is het belangrijk om te weten of jij een zwembril op sterkte nodig bent. Voor de rest moet je vooral kijken welke zwembril lekker zit. Let wel op. Je zwembril moet strak zitten, maar niet té strak.

 
 
 
 

Zwembril kopen voor mijn kind

Een zwembril kopen voor een kind is vaak al een stuk makkelijker. Dit is makkelijker omdat er vaak een leeftijdsaanduiding op de verpakking zit. Je kan dan vaak al zien hoe groot een bril is. deze leeftijdsaanduiding geeft dan vaak globaal aan hoe groot een zwembril is en bij welke leeftijd de zwembril past. Let wel op. Je moet dan wel de leeftijd zoeken van je kind. Wanneer je lager of hoger gaat zitten is de kans groot dat de zwembril te klein of te groot is.

 
 
 
 
donderdag 26 augustus 2021
Lizz