Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Diep in de zee

 

Een heerlijke subtropische vakantie in het vooruitzicht? Dan mag een bezoekje aan de zee natuurlijk niet ontbreken! De onderwaterwereld is een prachtige wereld waar je niks van wilt missen. Lees hieronder verder voor de beste tips. Bijna iedereen heeft wel een keer gesnorkeld. Het is een van de basisvaardigheden die valt onder duiksporten. Je hebt geen speciaal diploma nodig om te kunnen snorkelen. Dat maakt snorkelen een toegankelijke sport voor iedereen. In de zee, een meer of in het zwembad. Overal kan men het plezier van het snorkelen ontdekken!

Hoe werkt het snorkelen?

Snorkelen is een toegankelijke manier om de onderwaterwereld te verkennen. Tijdens het snorkelen lig je op het water oppervlak, met je gezicht in het water. De duikbril die je draagt maakt het mogelijk om te kunnen waarnemen wat er allemaal gebeurt onder water. De snorkel gebruik je om boven het wateroppervlak adem te kunnen halen. Door de slimme j-vorm kun zo makkelijk adem halen onder water zonder onderbrekingen. Zo kun jij blijven genieten van de prachtige onderwaterwereld. Tegenwoordig zijn er ook duikbrillen en snorkels in één. Bekijk deze gave full face snorkelmaskers hieronder. 

Hou het veilig!

Ook tijdens het snorkelen is het belangrijk om te letten op jouw veiligheid en die van anderen. Maar waar moet je nou precies op letten om veilig te gaan snorkelen? Vanzelfsprekend is het dat je zwemvaardigheid en je conditie op orde moet zijn. Je zou een snorkelcursus kunnen nemen, maar om recreatief te kunnen snorkelen is dit geen vereiste. Wat wel een vereiste is, is het hebben van kennis van je omgeving. Weet waar je bent! Denk hierbij aan de mogelijke stromingen, het plaatselijke weer en de temperatuur van je omgeving. Veel mensen verkijken zich op hun uithoudingsvermogen, dus dat kan gevaarlijk zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd dicht bij de kust of bij een boot in de buurt bent. Je moet natuurlijk wel weer veilig aan het vaste land kunnen komen. Als laatste is het heel belangrijk dat je niet alleen op verkenning gaat! Ga altijd de zee in met iemand die op je kan letten. Er kan altijd wat gebeuren, dus dan is het fijn dat er iemand in de buurt is om je te helpen. Samen snorkelen is dus niet alleen voor de gezelligheid, maar het maakt het uitje ook een stukje veiliger!

 

Goede uitgerusting

Veel beginners dragen een duikbril met een losse snorkel. Om je makkelijk en snel door het water te kunnen bewegen kan je ervoor kiezen om zwemvliezen te gaan dragen. Liever zonder zwemvliezen? Zorg dan wel dat je voeten goed beschermt zijn. Vervang de vinnen dan voor waterschoenen of watersokken. Voor extra bescherming zou je ook een wetsuit aankunnen trekken tijdens het snorkelen. Het duikpak beschermt je tegen de verbranding van de zon, kou van het water, maar ook tegen schaafwondjes. Naast een wetsuit is het ook mogelijk om een snorkelvest aan te schaffen. Een snorkelvest is een combinatie tussen een zwemvest en een reddingsvest. Dankzij dit vest kun je snorkelen zonder dat je snel moe wordt. Nu de uitrusting helemaal compleet is kan het ontdekken van de onderwaterwereld beginnen. Veel snorkelplezier! 

 
vrijdag 6 maart 2020
Lizz