Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De voordelen van UV-beschermende zwemkleding | Z

 


Je bent vast wel eens naar het strand geweest waar je vervolgens allemaal kinderen in UV-beschermende kleding zag lopen. De kans is groot dat jij aan jezelf vroeg waarom die kinderen dat droegen. Dat komt namelijk omdat er heel erg veel voordelen aan UV-beschermende zwemkleding zit, maar wat zijn die voordelen precies? Dat lees je hier.

 

Zonnebrand of toch UV-beschermende zwemkleding?


Op het internet is altijd heel erg veel informatie te vinden. Het vinden van informatie over UV-beschermende zwemkleding is dan ook niet zo ingewikkeld, maar er is niet zoveel informatie over zonnebrand en UV-beschermende zwemkleding. Wat is beter? Is er een verschil tussen het smeren van zonnebrand of kleren? Uit verschillende onderzoeken is dan ook gebleken dat je in iedergeval iets moet doen. We weten dan ook allemaal wel dat het niet prettig is om te verbranden en dat kan heel erg gevaarlijk zijn. Je kan er namelijk ook heel erg ziek van worden. Er  overlijden jaarlijks namelijk meer mensen aan huidkanker dan aan verkeersongevallen en dat is heel erg. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je goed op elkaar gaat letten en dat je je huid ook gaat beschermen. Wanneer je actief zonnebrand gebruikt vermindert de kans op huidkanker namelijk al met 78%. Daarnaast maakt zonnebrand de kans op verbranden natuurlijk ook veel kleiner. Dat geldt natuurlijk ook voor UV-beschermende zwemkleding. Wij raden je dan ook aan om zeker jezelf, maar ook andere te beschermen tegen de zon.

 
 

Zit er wel een verschil tussen?


Het gaat tegenwoordig eigenlijk vooral om goede bescherming. Het maakt dan ook niet zoveel uit of je nou zonnebrand gebruikt of beschermende kleding Als je een erg gevoelige huid hebt, bijvoorbeeld met eczeem, en je kunt moeilijk crèmes verdragen, dan kan beschermende kleding zeker een goede optie zijn. Het is vooral belangrijk om niet bang van de zon te worden. We worden namelijk allemaal heel erg blij wanneer de zon schijnt. Het is ook niet zo dat je binnen enkele minuten verbrand. Vaak zien andere mensen dat wel en anders voel je het wel. Maar het is beter om je van te voeren al goed in te smeren.

 
 

Beschermingsfactor


UV-werende kleding helpt je huid tegen zonverbranding,. Het biedt een hoge beschermingsfactor van minimaal 50. Deze vind je dan ook terug op het label van je kledingstuk, meestal uitgedrukt in de term UPF. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe minder uv-straling het kledingstuk doorlaat. Uv-kleding met een UPF hoger dan 50 houdt maar liefst 98% van de uv-straling tegen. Dat is dan ook heel erg veel. Toch snappen wij dat het niet heel erg prettig kan zijn om de hele dag met kleding aan te lopen. Je kan er in dat geval voorkiezen om zonnebrand en beschermende kleding te gaan gebruiken. Draag dan bijvoorbeeld je beschermende kleding op de momenten dat de zon het heftigste is. Dan kan je in de ochtend wel gebruik maken van zonnebrand. Mocht je lichaam dit kunnen hebben. Je wil ook geen last krijgen van allergie of eczeem tijdens je welverdiende vakantie.

 
 
 
 
dinsdag 1 februari 2022
Lizz