Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De voordelen van een zwembril

De voordelen van een zwembril

Na zwemkleding vinden mensen een zwembril ook erg belangrijk om mee te nemen naar het zwembad of naar het strand, maar is het eigenlijk ook echt zo belangrijk en wat zijn precies de voordelen van een goede zwembril? Wij vertellen je het hier.
 

De belangrijkste voordelen van een zwembril

Er zijn twee grote voordelen aan een zwembril. Het eerste grote voordeel is dat een zwembril je ogen beschermt tegen al het chloor wat in het zwembad water zit, of het zout wat in het zee water zit. Ook beschermt een zwembril je tegen ander buitenwater. De kans dat je ogen geïrriteerd worden is dan ook eens stuk kleiner dan wanneer je zonder zwembril gaat zwemmen. De kans dat je ogen gaan irriteren van het chloor is namelijk heel erg groot. Helemaal bij kinderen zie je vaak dat ze goed in hun ogen moeten wrijven wanneer ze onder water zijn geweest. Iedereen begrijpt dan ook wel dat dit heel erg vervelend is. Naast dat een zwembril je ogen beschermd zorgt een zwembril er ook voor dat je beter zicht hebt onderwater. Veel mensen zwemmen namelijk zonder zwembril onderwater waardoor ze hun ogen dicht doen. Iedereen begrijpt dan ook wel dat dit levensgevaarlijk is. Voordat je het weet zwem je tegen iemand aan of knal je tegen een rots in de zee. Dit is een andere goede reden om een zwembril te gebruiken. Je kan dan ook nog eens zien hoe mooi de zee is en de vissen goed bekijken die in de zee rond zwemmen. 

 
 
 
 

Een bescherming tegen uv-licht 

Naast het chloor en zout in het zwembad of in de zee beschermt een zwembril je ook tegen het uv-licht van de zon. Iedereen kent het wel, het licht dat kaatst op het water waardoor je geen goed zicht meer hebt. Een zwembril zorgt er dan vervolgens voor dat je wel goed zicht hebt. Een zwembril kan namelijk net zo werken als een zonnebril. Naast dat het je tegen het licht beschermt, beschermt een zonnebril je ook tegen het uv-licht.

 
 
 
 

Een zwembril zorgt voor een goede zwemervaring

Dit is misschien wel de grootste reden waarom je een zwembril zal dragen. Want met een zwembril ga je weer ervaren wat echt fijn zwemmen is. Wazig zicht of chloor in je ogen is dan ook echt verleden tijd. Gebruik daarom een goede zwembril die goed en lekker zit tijdens het zwemmen en duiken. Het is dan ook erg belangrijk dat je zwembril goed blijft zitten tijdens het zwemmen en het duiken. Wanneer de zwembril gaat verschuiven of wanneer jij voelt dat het niet helemaal lekker zit heeft de bril weinig werking. De kans is dan ook groot dat er alsnog water in je ogen komt waardoor je vervolgens weer slecht zicht hebt en het zwembad verlaat met geïrriteerde ogen. Dat is iets wat je absoluut niet wilt. Daarom raden wij je aan om je zwembril goed te passen voordat je er mee gaat zwemmen. Je wilt namelijk niet dat je zwemervaring minder wordt door een niet passende zwembril.

 
 
 
 

 

donderdag 22 juli 2021
Lizz