Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De voordelen van een wetsuit

 

Houd jij ervan om watersporten te beoefenen, of wil je in het nieuwe jaar meer gaan zwemmen of juist op professioneel niveau watersporten beoefenen? Dan is een passend wetsuit iets dat jij zeker niet mag vergeten wanneer je het water ingaat springen. Er zijn namelijk heel erg veel voordelen aan een wetsuit, maar is het eigenlijk zo belangrijk? Dat lees je hier.

 

Onderkoeling


Het meest bekende voordeel van een wetsuit is de bescherming tegen het onderkoelen. Een wetsuit zorgt er dan ook voor dat je lichaam warm blijft wanneer je in het koude water ligt. Iedereen weet dan ook wel dat je kan onderkoelen wanneer je te lang in het koude water ligt. Wanneer je een wetsuit draagt in het koude water ben je hier dus tegen beschermt. Dat komt dan ook door het materiaal waar een wetsuit van gemaakt. Dat materiaal is neopreen. Dit materiaal zorgt voor een goede isolatie. Dik neopreen betekent dan ook dat je wetsuit beter in staat is tot isolatie en dun neopreen betekent dat het minder goed in staat is tot isolatie. Waarschijnlijk heb je wel al eens gezien dat je wetsuits in verschillende dikte te verkrijgen zijn. Dat heeft dan ook te maken met de dikte van neopreen. Kijk dus goed welke dikte bij de activiteit past die jij gaat doen. Anders loop je namelijk het risico tot onderkoeling en dat wil je niet.

 

Beter drijfvermogen


Naast het voorkomen van onderkoeling zorgt een wetsuit er ook voor dat je een beter drijfvermogen hebt. Doordat je meer drijfvermogen hebt is het zwemmen minder zwaar. Daarnaast zorgt meer drijfvermogen er ook voor dat je sneller kan zwemmen. Bij mensen die niet zo vaak zwemmen zal het dan ook een heel erg groot verschil zijn. Het kan namelijk al zo 15 seconden schelen dan normaal. Dat is natuurlijk mooi meegenomen en het is dan ook wel prettig dat het niet zo energiekost. Een goede win-win situatie.

 

Het zwemmen is minder zwaar


Zoals we hierboven ook al aangaven krijg je veel meer drijfvermogen wanneer je een wetsuit aan hebt tijdens het zwemmen. Het zwemmen wordt dan ook veel minder zwaar wat vervolgens veel minder energiekost. Daarnaast zorgt een wetsuit dat je lichaam warm blijft. Veel mensen weten niet dat je lichaam meer energie gaat verbruiken wanneer je het koud hebt. Je ziet dan ook vaak dat mensen het koud krijgen wanneer ze het koud hebben. Dat heeft hier dan ook mee te maken.

 

Bescherm je lichaam


Naar de bescherming tegen onderkoeling, een beter drijfvermogen en het gebruiken van minder energie heeft een wetsuit nog een groot voordeel. Het beschermt namelijk je hele lichaam. Stel je voor je zwemt in de zee en je komst langs een scherpe rots. Dan beschermt je wetsuit je eigenlijk en heel erg veel mensen veel mensen vergeten dat. Nu komen we dan ook tot de conclusie dat een wetsuit beste belangrijk kan zijn. Wij raden je dan ook zeker aan om naar een wetsuit te kijken aangezien het echt grote voordelen heeft.

 
 
 
 
zondag 16 januari 2022
Lizz