Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waarom draagt iedereen een badmuts?


Veel mensen denken dat badmutsen alleen gebruikt worden om je haar droog te houden, maar dat is dus niet zo. Er zijn verschillende redenen dat mensen ervoor kiezen om een badmuts te dragen. Denk bijvoorbeeld aan de tijd winst, maar wat zijn alle andere redenen dat je iedereen op de olympische spelen een badmuts ziet dragen? Dat lees je hier.

 

Hoe moet ik een badmuts gebruiken


Iedereen die in het wereldje van de badmutsen bekend is weet dat er veel badmutsen zijn. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende soorten en maten. Het voordeel van een dikkere badmuts is dat deze minder snel kapot gaan waardoor je ze dus langer kan gebruiken. Wanneer je lang haar hebt raden wij je aan om je haar in een staart of in een knot te doen. Vervolgens is het verstandig om je badmuts droog op te zetten. Wanneer je je badmuts goed wil onderhouden raden wij je aan om deze af te drogen na je training of wedstrijd. Daarnaast is het ook verstandig om je badmuts een paar keer per jaar te voorzien van talkpoeder. Talkpoeder zorgt er namelijk voor dat je badmuts niet aan elkaar gaat plakken. Dat wil je namelijk niet hebben wanneer je training begint of net voor de start van de wedstrijd. Dat is namelijk heel erg vervelend en je badmuts gaat er ook heel erg van achteruit.

 

Je bent sneller door je badmuts


Je hebt vast wel eens naar een zwemwedstrijd gekeken en op dat moment vroeg jij je af waarom mensen eigenlijk een badmuts dragen, want het ziet er eigenlijk helemaal niet mooi uit. Er zijn dan ook veel onderzoeken gedaan om te zien of badmutsen echt zo goed zijn. Uit deze onderzoeken is dan ook gebleken dat badmutsen gemaakt van lycra of siliconen honderdsten of tienden van een seconden verschil kunnen maken. Dit is dan ook een goede reden waarom heel erg veel wedstrijdzwemmers ervoor kiezen om gebruik te maken van een badmuts. Je bent namelijk sneller en dat is natuurlijk nooit verkeerd.

 
 

 

Een badmuts beschermt je oren

Het klinkt misschien gek, maar je oren kunnen echt schade oplopen wanneer je sneller gaat zwemmen in het water. Je verwacht het dan waarschijnlijk ook niet snel, maar een badmuts beschermt je oren dan ook tijdens het wedstrijdzwemmen. Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe je schade kan oplopen aan je oren in het zwembad. Dat komt omdat er veel drukverschillen zijn in het water. Dat kan dan ook schade veroorzaken aan je oren. Daar beschermt de badmuts tegen.

 
 

Je haar zit vast


Iedereen met lang haar heeft wel eens last gehad dat ze haar in hun gezicht kregen. Dat is natuurlijk heel erg vervelend. Wanneer je gaat zwemmen en je stopt je haar onder je badmuts is dit niet mogelijk. De badmuts zit namelijk zo strak dat je haar eigenlijk vast zit. Het is dan ook niet mogelijk dat je gezicht wordt belemmert door je haar. Daarnaast heeft het ook een positief effect op de snelheid.

 
 
 
 
woensdag 12 januari 2022
Lizz