Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De voordelen van aftersun

De voordelen van aftersun

Iedereen weet wel dat je de zomer niet door kunt komen zonder zonnebrand. Maar naast zonnebrand is er nog een echte must-have voor de zomer genaamd aftersun, maar waarom is aftersun zo belangrijk? Wij leggen je het hier uit.
 

Wat doet aftersun

Aftersun is een verkoelende en hydraterende gel die je gebruikt nadat je in de zon bent geweest. Aftersun kan verlichting bieden bij verbranding en helpt de droge en gevoelige huid bij het herstellen. Het is ook heel erg belangrijk dat je aftersun gebruikt wanneer je in de zon bent geweest. Naast dat het verkoelend is helpt het ook met het herstellen. Je huid wordt namelijk beschadigd wanneer je in de zon ligt. De beschadigde huid moet dan natuurlijk wel weer hersteld worden. Je wilt er namelijk geen klachten van krijgen of met een zere huid lopen. Dat raden we dan ook niemand aan. Pijn is namelijk niet fijn. Helemaal pijn aan je huid niet. Naast dat het zeer doet kan je er ook ziektes van krijgen en dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

 
 
 
 

Hoe gebruik ik aftersun?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Aftersun is een soort van zonnebrand maar in plaats dat je het opsmeert tijdens het zonnen. Smeer je het op wanneer je net uit de zon bent. Het is eigenlijk een soort van zonnebrand voor na het zonnen. Zoals we hierboven ook zeiden is het ook verkoelend. Je hoeft dan ook niet eerst een duik te nemen in het zwembad om af te koelen want daar zorgt de aftersun wel voor. Je vraagt je nu dan ook vast af hoe moet ik het gebruiken, zit er een speciale volgorde in hoe ik aftersun moet opsmeren? Het belangrijkste is dat je goed alle resten van je zonnebrandcrème van je lichaam af haalt. We snappen dan ook heel erg dat je graag een koude douche wilt nemen wanneer je verbrand bent. Ons advies daarin is om het absoluut niet te doen. Het is namelijk veel beter voor je om een lauwe douche te nemen. Het klinkt misschien gek maar het is wacht zo. nadat je een heerlijke douche hebt genomen komt het vervelendste dat is het afdrogen. Ga niet wrijven maar dep je voorzichtig af. nadat je helemaal droog bent kan jij je voorzichtig insmeren met aftersun.

 
 
 
 

Kan ik alleen aftersun gebruiken?

Er zijn heel veel producten die je kan gebruiken om het herstel van je huid te stimuleren. Aftersun is alleen wel het meest bekende product die zich daadwerkelijk bewezen heeft. Zoals veel mensen wel weten zijn er veel producten op de markt die misschien wel helemaal niet goed zijn voor je huid of die helemaal geen effect hebben op het herstel van je huid. Dit is dan ook een van de redenen dat veel mensen er voor kiezen om gewoon aftersun te blijven gebruiken. Het is dan ook vaak zo wanneer mensen een bepaald product vaak gebruiken willen ze ook niks anders. Ze zeggen dan ook, wanneer iets vertrouwd is blijft het vertrouwd. 

 

 

vrijdag 25 juni 2021
Lizz