Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De snorkeltips voor beginners

De snorkeltips voor beginners

We zijn allemaal wel eens op vakantie geweest, waar een prachtige zee was om te snorkelen. Toch kan het wel heel erg spannend zijn. Helemaal wanneer je een beginner bent. Daarom hebben wij een aantal tips voor een beginner.

 

Zoek een goede snorkelplek

De meeste beginnende snorkelaars vinden het erg spannend om te beginnen met snorkelen. Daarom is het belangrijk om een goede snorkelplek te zoeken. Wij raden je dan ook niet aan om mee te gaan met een snorkeltrip wanneer je voor het eerst gaat snorkelen. Kies juist een rustig plekje in de zee waar het ook nog niet zo diep is. Op die manier kan je dan wennen aan de manier van ademen. Wanneer je wel mee gaat met een snorkeltrip zijn er veel meer mensen in het water en ook dicht bij elkaar. Daarnaast is de kans ook groot dat ze je direct naar mooie plekjes brengen waar de zee heel erg diep is. Je kan er dan beter voor kiezen om op een later moment mee te gaan wanneer je iets meer ervaren bent.

 
 
 

Ontspan tijdens het snorkelen

 

Zwem niet te snel, dat is het belangrijkste waar je aan moet denken tijdens het snorkelen. Je tijdens het snorkelen juist langzaam zwemmen. zwemmen kost veel energie, de kans is dan ook heel erg groot wanneer je voor het eerst gaat snorkelen dat je helemaal uitgeput bent. Uitputting komt namelijk veel voor bij beginnende snorkelaars de truc is dan ook om tijdens het snorkelen relaxed en kalm te blijven. Je kunt jezelf snel uitmatten als je niet voorzichtig genoeg bent. Probeer in een langzaam tempo te zwemmen waarbij je makkelijk kunt ademen door je snorkel. 

 
 

Let op je ademhalen

 

Zoals we hierboven al aangaven is het erg belangrijk dat je rustig blijft. Dat is ook het geval bij het ademhalen tijdens het snorkelen. Wanneer je erg druk bent is de kans groot dat je in paniek raakt. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Wanneer je erg druk bent of juist in paniek bent is de kans groot dat er water in het buisje komt wanneer je aan het snorkelen bent. Dat kan je dan weer voorkomen door rustig te blijven en niet te diep in het water te gaan. Wanneer er per ongeluk wel water in komt kan je het eruit blazen. 

 
 
 
 

Raak niks aan tijdens het snorkelen

Wees niet een van die mensen die koraal, schildpadden of vissen aanraakt. Doe het niet. Ook moet je goed oppassen met je flippers, want zonder dat je het door hebt trap je zo koraal kapot. Daar moet je dus ook goed opletten tijdens het snorkelen. Ga daarom ook nooit zomaar ergens staan in de zee. Wanneer je niks aan moet raken, moet je natuurlijk ook niks oppakken. Dus dook niet van die mooie schelpen die graag mee naar huis wil nemen. Het kan namelijk zijn dat er dieren in leven die giftig zijn. Snorkelen is dus heel erg leuk, maar je moet wel heel erg goed opletten in de zee.

dinsdag 19 oktober 2021
Lizz