Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De leukste zwemkleding voor meisjes

Vaak is voor peuters en kleuters een zwembroekje voldoende wanneer we naar het strand gaan. Wanneer meisjes een bepaalde leeftijd bereiken willen ze graag een bikini of badpak aan. Het is natuurlijk een superleuk moment wanneer je samen met je dochter haar eerste bikini of badpak mag gaan uitzoeken. Om je te helpen met het maken van deze keuze hebben we de leukste meisjes zwemkleding voor je op rijtje gezet. Zo kan je dochter – wanneer we weer naar buiten mogen – stralen op het strand deze zomer.

Bikini of badpak?

De eerste keuze is natuurlijk: bikini of badpak? Hoewel deze keuze natuurlijk helemaal afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij met maken van deze keuze. Een badpak is het meest geschikt voor peuters, kleuters en (zeer) jonge kinderen die al kunnen lopen. Dit omdat een badpak natuurlijk het beste blijft zitten. Wanneer je dochter dus veel speelt, klimt of klautert is een badpak het meest geschikt. Ook bedekt een badpak een groter oppervlakte aan huid, waardoor je dochter minder snel kan verbranden. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je kinderen (en jezelf!) altijd goed moet insmeren met zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat. Veel badpakken voor meisjes zijn daarom ook gemaakt van uv-werende stof. Bekijk deze super schattige exemplaren (met uv-werende stof) hieronder maar eens.

 

 
 

 Naast een badpak kun je natuurlijk ook gaan voor een bikini. Een bikini is het meest geschikt voor baby’s en meisjes vanaf 5-6 jaar. Hierbij kun je kiezen uit een leuke triangel bikini of juist eentje met wat dikkere bandjes. Het verschil tussen beide is dat je een triangel bikini zelf vastknoopt, waar een normale bikini ‘vaste’ bandjes heeft. Natuurlijk kun je ook nog kiezen voor een bandeaubikini. De keuze is reuze! Hieronder hebben we meest populaire opties voor je geselecteerd.

 

Tankini

Een andere optie is natuurlijk een tankini. Dit is een soort kruising tussen een bikini en een badpak. Het voordeel van een bikini is dat het bovenstukje langer is dan bij een bikinitopje. Het is eigenlijk een soort hemd. Doordat het bovenstukje en onderstukje niet aan elkaar bevestigd zijn, heb je iets meer bewegingsvrijheid dan wanneer je een badpak aan hebt. Daarnaast is een tankini heel geschikt voor meisjes die het ‘hippe’ van een bikini willen, maar zich fijner voelen bij iets meer bedekking.

 
 

Beachshort

Een ideale toevoeging op een nieuwe bikini, badpak of tankini een beachshort. Deze superhandige short trek je eenvoudig aan over je zwemkleding. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meedoen aan watersport of een wandeling maken over de boulevard. Een beachshort zorgt er natuurlijk ook voor dat je altijd beach ready bent, ook wanneer je niet van plan bent om naar het strand te gaan! Beachshorts zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er beachshorts gemaakt van katoen, maar ook van polyester. Ga voor een mooie neutrale kleur of juist voor een kekke print. Hieronder hebben we de leukste exemplaren voor je op een rijtje gezet!

 

 

 
donderdag 16 april 2020
Lizz