Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De leukste waterglijbanen van Nederland!

 

Vakantieparken met subtropisch zwembad zijn populair. En helemaal als deze een waterglijbaan heeft. Daarom is het altijd verstandig je zwemkleding mee te nemen. Je bikini, zwembroek, badpak, etc mag niet ontbreken in je koffer. Op deze parken vind je de leukste waterglijbanen in Nederland. Met een lange vrije val. Of waar je met zijn vieren op een band zit. Durf jij het aan?

 

Saltato, Hof van Saksen

Op Hof van Saksen in Nooitgedacht vind je de Saltato. Met 195 meter de langste trechterglijbaan ter wereld. Je gaat met zijn tweeën in een band. Hierna schiet je door de vier trechters heen. Voor de echte durfal!

                                    

 

Aqua Mundo, Center Parcs Het Meerdal

Aqua Mundo, in Het Meerdal van Center Parcs, vind je een 103 meter lange waterglijbaan. Op topsnelheid schiet je naar beneden. Wil je het iets rustiger aan doen? Ga dan in de wildwaterbaan. Daarna kom tot rust in het kruidenbad.

 

Turbo Twister, Center Parcs De Eemhof

De Turbo Twister vind je ook bij Center Parcs. Maar dan in de Aqua Mundo in De Eemhof. Bij deze 154 meter lange waterglijbaan ga je met een band 11 meter naar beneden. Spektakel is gegarandeerd. En ben je eenmaal beneden dan wil je direct nog een keer.

 

Bombo, Hof van Saksen

Voor deze grootste indoor waterglijbaan ter wereld moet je weer naar Hof van Saksen. Toch wel hét walhalla voor thrillseekers. De Bombo is 129 meter lang en je maakt een vrije val van 10 meter. Met een topsnelheid van 50 km per uur raas je door de buis. Van deze waterglijbaan krijg je nooit genoeg.

                                           

 

 

Triton, Tikibad Duinrell

Natuurlijk mag ook het Tikibad van Duinrell niet ontbreken. Daar vind je maar liefst 21 glijbanen. Totaal meer dan anderhalve kilometer glijplezier. Probeer zeker de Triton eens. Een waterglijbaan van 163 meter lang en 20 meter hoog. Tijdens je waanzinnige rit ga je door drie cones. Spectaculair!

 

Moonlight, Tikibad Duinrell

In hetzelfde Tikibad staat de Moonlight. Een waterglijbaan van 150 meter waar je in het donker doorheen zoeft. Op een tweepersoons band ga je met 20 km per uur door deze glijbaan. De Moonlight is 16 meter hoog waarbij je steeds van richting verandert. Wanneer dat gebeurt merk je vanzelf wel, want je ziet bijna niets.

 

Yukatime, Aqua Mexicana Slagharen

Waterpark Aqua Mexicana heeft tien waterglijbanen. In de Yukatime zie je jouw snelste tijd. De uitdaging is natuurlijk om deze steeds verder aan te scherpen. En met deze 114 meter lange en 12 meter hoge glijbaan is dat geen probleem. Ook de andere waterglijbanen houden je wel even zoet.

zondag 2 oktober 2022
Lizz