Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De lente komt eraan

 

Plezier, pret, spetters en veel geplons. Het is binnenkort weer allemaal mogelijk in je eigen achtertuin. Veel mensen krijgen al een glimlach op hun gezicht bij de gedachte aan de zomer. De openbare buitenzwembaden openen hun deuren weer voor publiek. Maar waarom naar een openbaar zwembad gaan wanneer je waterpret ook dichter bij huis kan beleven?

 

Waterpret in de tuin

Er zijn verschillende soorten manieren om de waterpret naar huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan waterpistooltjes, waterballonnen, sponzen en ga zo maar door. Het allerleukst is natuurlijk een eigen zwembad. We zetten hier een aantal dingen op een rij waarop je moet letten bij de aanschaf van een zwembad.

Een zwembad aanschaffen

Tijdens de aanschaf van een zwembad moet er op verschillende aspecten gelet worden. Het belangrijkste is het formaat van het zwembad. Je wilt natuurlijk wel dat het zwembad in je tuin past. Ook over de vorm van het zwembad moet nagedacht worden. Wil je een vierkant bad? Of misschien toch een ronde? Ook is het mogelijk te kiezen voor familiebad, in “wave” of s-vorm. Dit is een soort luxe familiebad. Hiermee kun je lekker met het hele gezin genieten van het zonnetje en het verkoelende water.

 

Zwembadje

Voor de kleintjes zijn er veel verschillende soorten zwembadjes. Deze badjes zijn er in verschillende vormen, maten en met vele leuke accessoires. Zo kunnen deze badjes in bezit zijn van een ingebouwde glijbaan, een speelse boog over het water of zelf een heel afdak! Een zwembadje zorgt eenvoudig voor de verkoeling van je kleintje tijdens de warme zomerdagen. Daarbij komt dat het schoonhouden van dit badje niet zo moeilijk is. Zorg voor een afdekzeil zodat er geen bladen en andere viezigheid in het badje kunnen komen. Een bijkomend voordeel van aan afdekzeil is dat een afdekzeil ervoor zorgt dat het water enigszins op tempratuur blijft. Gebruik een netje om beestjes, blaadjes en andere dingen makkelijk uit het water te scheppen.

 

Het zwembad opzetten

Als de zon lekker aan het schijnen is en de tempraturen oplopen wil je eigenlijk nog maar één ding. Het water in! Hoe leuk is het dan dat je je eigen zwembad in de tuin hebt staan. Verkoeling en pret staat voorop. Je wilt dus zonder te veel gedoe je zwembad opzetten. Zorg dat je je zwembad op een groot zeil zet. Hiermee bescherm je je zwembad tegen beschadigingen. De kans dat je zwembad lek gaat is zo een stuk kleiner. Als het bad eenmaal staat is het van belang dat je ook tijdens het gebruik rekening houdt met de houdbaarheid van je zwembad. Zorg bijvoorbeeld voor een trappetje, zodat de kinderen en jij op een gemakkelijke manier het zwembad kunnen in en uit kunnen gaan, zonder dat het bad kapot gaat. 

 

Hygiëne eerst

De hygiëne van een zwembad staat voorop. Een groot zwembad is soms lastig om schoon te houden. Een filter en een pomp wordt dan ook sterk aangeraden. Deze twee onderdelen zorgen ervoor dat het water niet binnen een aantal dagen groen ziet van de algen. Ook voor een groot zwembad is een schepnet erg handig! Net als bij een klein zwembad is het gebruik van een zeil verstandig. Om het water op temperatuur te houden en om het water te beschermen tegen viezigheid.

dinsdag 3 maart 2020
Lizz