Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De gids voor duurzame zwemkleding 2024

Ben je op zoek naar een prachtige bikini of badpak, maar wil je ervoor zorgen dat deze keuze geen negatieve impact heeft op het milieu of de mensen die ze maken? Misschien voel je je een beetje overweldigd en weet je niet waar je moet beginnen, of misschien vraag je je af of er duurzame opties zijn die passen bij jouw stijl en maat. 
 
Goed nieuws: in deze uitgebreide gids voor duurzame zwemkleding vind je de mooiste swimwearmerken met idealistische achtergronden, geschikt voor allerlei stijlen.
 

Via di Gioia

Een nieuwkomer in de wereld van duurzame zwemkleding, Via di Gioia is een Nederlands merk dat de normen van eco-mode naar een hoger niveau tilt. Hun toewijding aan duurzame materialen, zoals Seaqual™ en Perpetual™, vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen en afval uit de Middellandse Zee, toont hun vastberadenheid om de oceanen te beschermen. Door samen te werken met eerlijke productiepartners in Italië en Tunesië en inclusieve maatvoering tot cupmaat G aan te bieden, zetten ze een nieuwe standaard voor ethische en stijlvolle swimwear.
 

Save The Wave

In navolging van hun naam zet het Nederlandse merk Save The Wave zich in voor een schonere oceaan. Gemaakt van duurzame materialen zoals Econyl en geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden op Bali, belichaamt elke creatie van dit merk een combinatie van stijl en ethiek.
 

Faithfull The Brand

Vanuit Australië naar Bali brengt Faithfull het bohemien chic gevoel naar de wereld van duurzame zwemkleding. Hun verschuiving naar materialen zoals Econyl weerspiegelt niet alleen een streven naar stijl, maar ook naar bewust consumeren.
 

Anekdot

Anekdot, een Duits lingerie- en swimwearmerk, omarmt upcycling als kernprincipe. Met gebruik van geupcyclede stoffen en deadstockpartijen, allemaal lokaal geproduceerd in Berlijn, vertegenwoordigt dit merk innovatie en duurzaamheid in elke steek.
 

Dedicated

Dedicated, een Zweeds merk, toont aan dat duurzaamheid betaalbaar kan zijn zonder in te boeten aan stijl. Met een focus op eerlijke arbeidsomstandigheden, transparantie en een brede maatvoering, biedt het merk toegankelijke opties voor eco-bewuste consumenten.
 

Nénés Paris

Nénés Paris, gevestigd in de modehoofdstad van de wereld, belichaamt elegantie met een ethisch randje. Met nadruk op duurzame materialen en eerlijke productie in Berlijn, straalt elk stuk van dit merk klasse en ethiek uit.
 

Ayla Swim

Van Britse elegantie tot tropische vibes, Ayla Swim combineert het beste van beide werelden. Gemaakt van duurzame materialen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden, biedt dit merk prachtige zwemkleding met een ethisch verantwoorde twist.
 

Casa Raki

Casa Raki, een Engels merk, omarmt de kleuren van de oceaan in al hun pracht. Met een focus op duurzame materialen en productie in Portugal, brengt het merk niet alleen schoonheid, maar ook een oprechte toewijding aan duurzaamheid.
 

AAVA

Met een focus op duurzame materialen en eerlijke productie in Turkije, biedt AAVA comfortabele en stijlvolle opties voor bewuste consumenten. Hun toewijding aan ethiek en kwaliteit straalt door in elk stuk dat ze creëren.
 

TET. Swimwear

Nederlands van oorsprong, TET. Swimwear omarmt de veelzijdigheid van reversible ontwerpen en duurzame materialen. Met productie in China en een sterke nadruk op kwaliteit, biedt het merk een eclectische mix van stijlen voor milieubewuste shoppers.
 

Clo Stories

Clo Stories, gevestigd in Spanje, weeft lokale tradities en duurzaamheid in hun collecties. Met een focus op natuurlijke materialen en eerlijke productie, straalt elk stuk van dit merk vakmanschap en toewijding uit.
 

Augustine Amsterdam

Nederlands en minimalistisch, Augustine Amsterdam belichaamt tijdloze elegantie en duurzaamheid. Met een focus op gerecyclede materialen en eerlijke productie, biedt het merk stijlvolle opties voor bewuste shoppers.
 

Filippa K

Als pionier op het gebied van duurzaamheid, combineert Filippa K high-end mode met ethiek. Met een focus op eerlijke arbeidsomstandigheden belichaamt het merk Scandinavische elegantie en verantwoordelijkheid.
 

Jungl

Van Nederlandse bodem, Jungl combineert eenvoudig design met duurzaamheid. Met een focus op Econyl biedt het merk betaalbare en stijlvolle opties voor eco-bewuste consumenten.
 

Hunza G

Het Britse label Hunza G staat bekend om zijn unieke stoffen en lokale productiepraktijken in Londen, hoewel niet per se duurzaam, biedt het merk wel een ethische keuze met zijn lokale productiepraktijken.
 

Underprotection

Als pionier op het gebied van duurzame lingerie en zwemkleding, combineert Underprotection kleurrijk design met ethische productie. Met een focus op B Corp-certificering biedt het merk een gewetensvolle keuze voor moderne shoppers.
 

Woodlike Ocean

Met een focus op eco-friendly materialen en eerlijke productie biedt Woodlike Ocean comfortabele en stijlvolle opties voor bewuste consumenten.
 

Julienne

Als een Zwitsers merk met een minimalistische esthetiek biedt Julienne duurzame zwemkleding met een vleugje elegantie. Met een focus op Econyl en eerlijke productie belichaamt het merk stijlvolle eenvoud en ethiek.
 

Lovely Lane

Nederlands en nostalgisch, Lovely Lane roept het gevoel op van vervlogen tijden met hun elegante ontwerpen. Met lokale productie in Nederland en een focus op eerlijke arbeidsomstandigheden, biedt het merk tijdloze stukken met een ethische flair.
 

Youswim

Als een Engels merk met een focus op comfort en kwaliteit, biedt Youswim badkleding die zich aanpast aan elk lichaamstype. Hoewel niet duurzaam in materialen, biedt het merk een ethische keuze met lokale productie in Engeland.
donderdag 23 mei 2024
Ilse