Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Geschiedenis van de zwemkleding en trends van nu

De geschiedenis van de badkleding gaat behoorlijk ver terug in de tijd. De eerste afbeeldingen waar badkleding op te zien is, stammen uit de 4e eeuw. Op die afbeeldingen zijn vrouwen te zien die aan het sporten zijn in kleding dat sterk lijkt op een bikini. Vele eeuwen later, en nog steeds ver voordat het badpak werd uitgevonden, droeg men tijdens het badderen losse hemden, die helemaal tot aan de enkels reikten. Het badhemd veranderde, maar bleef al die eeuwen zoveel mogelijk huid bedekken. Lange tijd was het immers mode om een mooie witte teint te houden. Bruin was de kleur van de arbeiders die op het land moesten werken. 
 
geschiedenis van de zwemkleding

De eerste badpakken

Comfortabel waren die eerste badpakken niet. Omdat ze van wol waren gemaakt werden ze zwaar als je ermee in het water ging, ze kriebelden behoorlijk en waren bovendien erg warm. Het was dan ook een hele verademing toen er lichtere badpakken op de markt kwamen. Toen er aan het eind van de 19e eeuw een badpak werd ontworpen dat uit 1 deel bestond ging het steeds meer op het badpak lijken die voor ons nu zo vertrouwd is. Wel had het nog een kraag en had het een broek dat over de knieën viel. Ook mannen droegen deze badpakken. De kraag en de mouwen kon je eraf halen als je ging zwemmen.
 
geschiedenis van de zwemkleding eendelig badpak

Frivole badpakken
De badpakken werden gaandeweg steeds frivoler en korter. Toen in 1910 De Australische zwemster Anette Kellerman het Kanaal over zwom in een eendelig badpak , werd het zogenaamde korte badpak een ware rage. De mouwen werden korte bandjes, de broekspijpen werden korter en de stoffen werden lichter. Met tricot werd het dragen van een badpak een feest. Het was lang niet zo zwaar en bood veel meer mogelijkheden om het badpak naar het lichaam te laten vormen. Bovendien konden de badpakken nu machinaal worden gemaakt. De badpakken werden  steeds ‘’bloter’’ en in de jaren dertig kwamen dan ook de eerste badpakken met een blote rug. 

De uitvinding van de bikini

Nu kon de uitvinding van de bikini ook niet lang meer op zich laten wachten en in de jaren 60 van de vorige eeuw kwam dan ook het tweedelig badpak op de markt…inderdaad: de bikini! Maar het duurde tot de jaren ’80 dat de bikini echt massaal op het strand gedragen werd. Daarvoor werd de bikini niet door iedereen geaccepteerd en werd hij zelfs als aanstootgevend bestempeld. Pas nadat bekende personen zoals Marilyn Monroe en Jayne Mansfield zich in het ‘’zondige kledingstuk’’ vertoonden durfde de rest van de wereld ook aan de bikini. En hoe! Tegen het einde van de 20e eeuw  was de bikini zelfs het populairste soort zwemkleding en ook nu is de bikini niet meer weg te denken uit het badmodebeeld. 
 
Geschiedenis van de zwemkleding en trend nu bikini

Bikini’s in alle soorten en maten

Je hebt bikini’s tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo kwam rond 1990 bijvoorbeeld de tankini op de markt, welke nog steeds zeer populair is omdat het een tussenvorm is tussen een bikini en een badpak. Zo heb je wel de voordelen van een bikini maar toch het bedekkende van een badpak. Een andere soort bikini is de monokini (of ook wel de simikini genoemd) die bestaat uit twee delen die aan elkaar zijn vastgemaakt.

Trendy zwemkleding van nu

De meest trendy badmode van nu, vind je bij ons op Zwemkleding.nl. Wil je graag bruine schouders en daarom een bikini zonder schouderbandjes dan moet je zeker tussen de bandeaubikini’s kijken. Wil je graag wat meer steun aan de borsten dan ga je voor een beugelbikini, en vind je het mooi als je bovenstukje in je nek sluit dan is een halterbikini wat je zoekt. Een vollere boezem creëer je met een push-up bikini. Voel je je toch prettiger in een badpak dan kan je kiezen tussen figuurcorrigerende badpakken, sportieve badpakken, badpakjurken en ga zo maar door. Kijk gerust eens tussen onze zwemkleding en laat je inspireren. Zoveel keus! We hoeven gelukkig allang niet meer met een saai wollen zwempak naar het strand.
 
 
 
woensdag 18 mei 2016
Roos
geschiedenis, zwemkleding, trends