Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De checklist voor winterzwemmen

Zwemmen in koud water heeft ook wel de naam winterzwemmen. Tijdens het winterzwemmen hoor je vogeltjes vliegen, je ademt heerlijke frisse lucht in je lijf en je rilt van de kou. Het klinkt heel erg spannend, maar dat is het eigenlijk niet. Je moet namelijk altijd zorgen dat je alles bij je hebt dat je eigenlijk nodig bent, maar wat heb je eigenlijk precies allemaal nodig? Dat lees je hier.

 

Wat is winterzwemmen?

Winterzwemmen is eigenlijk het zwemmen in koud water. Zwemmen in de winter is dan ook iets wat we niet zo vaak doen. Toch wordt het steeds populairder om in een koud meertje of plas te duiken. De reden dat het populairder wordt is dan ook dat het heel erg goed is voor je gezondheid en je mentale toestand. Daarom zie je dat heel erg veel mensen er voor kiezen om te gaan winterzwemmen. Het breng namelijk heel erg veel voordelen met zich mee.

Hugo Boss dolphin | Blauw zwemshort van sneldrogende stof

 

Luister naar je lichaam

Wanneer je gaat winterzwemmen is het heel erg belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert. Wij raden je dan ook aan om alleen het koude water in te gaan op het moment dat jij je goed voelt. Duik sowieso niet in 1x het koude water in als je hart niet- of schildklierklachten, epilepsie, een hoge bloeddruk hebt of als je zwanger bent. Daarnaast is het ook goed om op je lichaam te letten. Wanneer je te lang in het koude water zit wordt je namelijk heel erg koud waardoor je heel erg lang koud blijft. Wanneer dit aan de orde is, is het belangrijk om je zwemsessie de volgende keer te verkorten. Voel dus goed of je lichaam het trekt of niet. Ga niet iets doen wat je onprettig vindt want daar krijg je namelijk sowieso nog last van en dat is natuurlijk niet prettig.

LASCANA tankini bovenstukje ''Monroe'' met beugels (zwart of blauw)Kleurrijk badpak met wikkellook

Zoek een veilige plek

Winterzwemmen begint bij het zoeken van een goede, maar ook zeker een veilige plek. Rijkwaterstaat heeft dan ook een overzicht gemaakt met alle veilige buiten zwemplekken. Je kunt hiervoor ook een app downloaden die er speciaal voor is ontwikkeld. De app heet dan ook zwemwater-app. Het is voor koud water zwemmen dan ook heel erg handig dat je kiest voor een locatie waar je makkelijk weer in of uit het water komt. Een van de redenen dat het makkelijk te bereiken moet zijn is dan ook de hulpdiensten. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er iets fout gaat. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van kramp. Ook al train je heel erg veel, kramp kan altijd voorkomen. Wanneer je dan niet zelf het water uit kan komen is het belangrijk dat mensen je kunnen bereiken en dat ze je kunnen helpen. Je kan dan denken aan de hulptroepen of de mensen die met je mee zijn. Zorg daarom ook altijd dat je nooit alleen bent, en zoek een goede plek op waar je het water ingaat. Je wil namelijk niet het risico lopen dat niemand je kan helpen. Dat is dan ook een van de grootste gevaren van winterzwemmen.

 
 
 
 
donderdag 6 januari 2022
Lizz