Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De checklist voor een prachtige kanotocht

 

Ben jij je aan het voorbereiden op de mooiste kanotocht van je leven of ga je voor het eerst kanoën en weet je niet wat je allemaal mee moet nemen? Geen probleem, wij helpen je. Wij hebben een checklist gemaakt met dingen die jij absoluut niet mag vergeten voor je kanotocht. Je leest het hier.

Begin met een doel

Het doel van je tocht kan voor de één heel wat anders zijn dan voor de ander. Ga je genieten van het weer of wil je juist volgens of vissen spotten? Dat zijn grote verschillen want genieten gaat al heel erg snel maar een afstand afleggen is wat anders. Stem daarom samen met de andere mensen die ook dezelfde tocht gaan maken wat het doel is. Wanneer je doelen zet focus je je namelijk ergens op wat er vervolgens voor gaat zorgen dat jij net even wat extra je best doet om toch dat bepaalde doel te halen.

 

Neem een zwemvest mee

Wanneer je over een kano praat denken veel mensen aan de personen die omvallen. Dat kan natuurlijk voorkomen. Een zwemvest is dan ook niet verplicht en het zit echt niet altijd even lekker. Toch is het risico aan de vaarder helemaal zelf. Wanneer je met kinderen een toch gaat maken is het echt aan te raden om allemaal een zwemvest aan te doen. Wij raden je dan ook aan om geen risico te nemen. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, maar je kan het beter zo veel mogelijk beperken en het risico tot een ongeluk wegnemen. Je wil namelijk niet dat je prachtige kanotocht eindigt in een nachtmerrie. Daarom ga je niet op vakantie.

 

Houd je zonnebrand bij de hand

Het maakt niet uit wat voor seizoen we op dit moment zitten. Of het nu winter of zomer is, je moet zonnebrand bij je hebben. Dat komt omdat de zon weerkaatst op het water, waardoor je sneller kan verbranden. Zorg er dus goed voor dat je altijd goed ingesmeerd bent. Let dan ook niet alleen op jezelf, maar ook op de andere mensen om je heen. Dat is namelijk wel zo prettig. Naast de zonnebrandfles is het ook aan te raden om een zonnebril en een mooie hoed mee te nemen. Er is namelijk niks vervelender dan een slecht zicht. Vergeet ook niet een kleine EHBO-kit mee te nemen. Zoals we hierboven ook al aangaven zit een ongeluk altijd in een klein hoekje, maar je kan beter zorgen dat je altijd klaar staat met een EHBO-kit, want stel je voor dat er iets gebeurd.

 

 

Let goed op elkaar

Zoals we hierboven al aangaven is het niet alleen belangrijk om goed op jezelf te letten, maar hou ook een oogje in het zeil voor de andere mensen die met je meegaan. Niemand zit er namelijk op te wachten om te verbranden of iets anders. Tevens zie je met acht ogen meer dan met twee. Je kan het beter gewoon voorkomen. Daarnaast is een aantal nieuwe vrienden ook nooit verkeerd toch?

 
 
 
 
zaterdag 25 december 2021
Lizz