Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De checklist voor de perfecte slippers en sandal

 

 

We weten allemaal wel de gevolgen die je kan krijgen wanneer je slechte schoenen of slipper koopt. Daarom is het belangrijk dat je, goede slippers of sandalen koopt voor je kinderen, maar waar moet je dan opletten? Dat lees je hier.


Zoek de perfecte pasvorm

Ouders denken vaak dat je even snel nieuwe slippers of sandalen kan kopen voor kinderen omdat de maten toch allemaal hetzelfde zijn. Toch is dat niet zo. De pasvorm is dan ook heel erg belangrijk. Het is namelijk heel erg belangrijk voor de kindervoeten, je wil namelijk niet dat je kind al op jonge leeftijd schade oploopt aan zijn of haar voeten. Kies daarom voor een eenvoudige teenslipper of mocht jouw kind last hebben van een stukje tussen de tenen, een mooie sandaal met gesp of klittenband. Die zijn ook heel erg makkelijk te verstellen waardoor ze ook nog eens heel erg kindvriendelijk zijn.

 
 
 
 

 

Kijk goed naar de maat

Je verwacht het waarschijnlijk al, maar net zoals bij volwassen mensen is het heel erg belangrijk dat je de goede maat slippers of sandalen koopt. Het voordeel van het kopen van slippers en sandalen is dat je in één oogopslag kan zien of de maat goed is. Groeiruimte is ook belangrijk, maar let bij de modellen met een voorgevormd voetbed goed op of de groeiruimte niet te ruim is. het is juist de bedoeling dat de voet precies in het voetbed valt, om zo verkeerde ondersteuning en schade te voorkomen. Een kleine centimeter groeiruimte is goed, maar het moet absoluut niet te veel zijn. Dat merk je namelijk ook weer tijdens het lopen waardoor je ook verkeerd kan gaan lopen en dat wil jij je kinderen echt niet aanleren. Daar heb je vervolgens je hele leven last van.

 
 
 

Het onderhouden is heel erg belangrijk

 

Dit is waarschijnlijk een tip waar je helemaal niet aan denkt, het onderhouden van je schoenen. Bij het dragen van slippers of sandalen zie je al snel een goede voetafdruk erin staan. Dat wil je dan ook zoveel mogelijk tegengaan om er voor te zorgen dat je lang kan doen met je slippers of sandalen. Wanneer je slipper meeneemt op vakantie of tijdens de warme zomers in Nederland zie je al snel dat slippers en sandalen heel erg intensief gebruikt worden. Het is dan ook heel erg belangrijk om ze regelmatig te onderhouden zoals we hierboven aangaven. Het kost even tijd, maar je hebt daardoor wel langer plezier van je slippers of sandalen. Wanneer je, je slippers of sandalen wil onderhouden is het belangrijk dat je dat niet doet met schuurmiddelen of andere chemische reinigingsmiddelen. Het is het beste om ze schoon te maken met water. Water brengt namelijk geen schade aan je slippers of sandalen en je kan ze vervolgens goed draag maken met een schone handdoek. Doe het wel voorzichtig want je wil ze niet kapot maken. Ook is het verstandig om er geen lange afstanden op te lopen. Daardoor slijt de slipper niet zo snel en heb je er ook langer plezier van.

 
 
 
 
donderdag 28 oktober 2021
Lizz