Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De bikini trends van 2022

 
Wie op zoek is naar een nieuwe bikini om tijdens de zomer weer alle aandacht te pakken op het strand moet natuurlijk wel een bikini hebben die aan alle trends van 2022 doet. Daarom zetten wij alle trends die dit jaar een grote rol gaan spelen even op een rijtje. 
 

De geschiedenis van de bikini

Tegenwoordig is de keuze in badkleding groot en wordt een bikini over het algemeen makkelijk geaccepteerd terwijl dat vroeger heel anders was. Eeuwenlang moest het lichaam bedekt zijn en mochten andere mensen helemaal niks zien van jouw lichaam, we moeten er nu echt niks meer van hebben. Uiteindelijk werd het zo erg dat het zelfs in sommige landen verboden werd dat je helemaal geen bikini meer mocht dragen. De bikini was namelijk vermoed naar het eiland Bikini, waar vlak voordat Réard het kledingstuk op de markt bracht, een atoombom was getest. Jarenlang bleef de bikini uit de gratie, maar vanaf de jaren tachtig werd het eindelijk door veel vrouwen graag gedragen. Gelukkig maar, want met zoveel keus in bikini trends vind je er altijd wel een die mooi is en ook nog eens lekker zit.
 
   
 

De animal print bikini’s zijn niet weg te denken!

De bikini’s met dierenprint zijn in 2022 nog steeds volop aanwezig. Omdat er zoveel verschillende bikini’s met dierenprint verkrijgbaar zijn is er altijd wel die bij jou als persoon past maar ook met kleuren die je perfect staan.
 
   
 

De sportieve bikini

Ik snap dat je het even moet verwerken maar bikini’s zijn er niet alleen maar bedoeld om er urenlangs mee langs het strand of zwembad te liggen. Deze bikini’s zijn er ook voor gemaakt om een lekkere ochtendwandeling te maken op het strand of eventueel te gaan hardlopen. De naam duidt meer op het sportieve uiterlijk van deze bikini. Ze zijn er met en zonder ritsen, hoof of laag gesneden je kan het zo gek niet bedenken maar het is er allemaal wel. Het kenmerk van de sportieve bikini is, dat deze genoeg stevigheid biedt en de stof niet kruipt .Daarom is het bovenstuk vaak een bustier, deze is wat groter dan bij een normale bikini.
 

Bustierbikini met contrasterende bandjes van BENCH. Sportieve triangelbikini van BENCH  

 

De monokini’s

Niet alleen sexy badpakken zijn dit jaar helemaal in betekent ook dat de monokini’s weer helemaal in zijn. Dit zit tussen een badpak en een bikini in, ga voor een badpak met uitsneden aan de zijkant of voor een badpak met alleen in het midden een verbinding. Het maakt niet, uit als het maar een sexy uitstraling heeft!
 

 

 

De jaren 50 look is weer helemaal terug!

Het is alweer een paar geleden maar het is weer helemaal terug. De jaren 50 look is nog steeds de meest gewilde bikini trend. In de echte jaren 50 waren badpakken het meest populair. De opkomst van de bikini moest nog beginnen, terwijl er wel al enkelingen waren die al een bikini droegen. Hoog gesneden bikinislips, veel stippen dessins en brede schouderbanden. Dat waren de kenmerken van de badkleding stukken in die tijd. Nu vind je dit weer helemaal terug. Niet alleen bij de badpakken maar ook bij de bikini’s.
 
LASCANA bikinibroekje in retro-look met stippen  Beugelbandeautop met zomerse print 
 

 

donderdag 25 maart 2021
Lizz