Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De beste zonnebrand is van Kruidvat!

Volgens de test is de Kruidvat notenmelk (met SPF15) de Beste Koop van 2011. Dit product scoorde een cijfer van 7,5 en is met een richtprijs van € 6,80 het product met de beste prijs/kwaliteit verhouding en dus de Beste Koop. Alleen voor mensen met een notenallergie wordt de notenmelk niet aanbevolen.

 

 

 

Zonnebrand test 

Natuurlijk wordt een zonnebrandmiddel niet alleen op UV bescherming getest. Alhoewel dit wel een belangrijk aspect is uiteraard. De UV bescherming die op de verpakking vermeldt staat moet wel overeenkomen met de daadwerkelijke bescherming. Naast UV bescherming kijkt de Consumentenbond ook naar bijvoorbeeld smeerbaarheid, gebruiksgemak, geur en of er ook een witte waas achterblijft als u het product heeft opgesmeerd. 

 

Opvallend is dat de UV bescherming van alle producten veel meer was dan er op de verpakking stond. De Etos Zonnespray spande daarmee de kroon, de op de verpakking vermelde SPF (Sun Protection Factor) van 20 bleek in werkelijkheid 71,1 te zijn. De meeste producten verschilden tot 10 punten in SPF.

 

Zonbeschermingsfactor

Op bijna alle zonnebrandmiddelen wordt een SPF weergegeven, SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft dus aan hoe hoog de beschermingsfactor van het product is. Om te weten welke beschermingsfactor u nodig heeft, is het belangrijk om te weten wat voor huidtype u heeft. U kunt eenvoudig uw huidtype bepalen op de site van het KWF. Heeft u een Iphone? Voor de Iphone heeft het KWF een speciale gratis applicatie gemaakt, de KWF Zonkracht. Naast het bepalen van uw huidtype kunt u met deze makkelijke app elke dag zien hoe sterk de zonkracht is. Ook Nivea heeft een gratis applicatie voor de Iphone, de Nivea Zon Wijzer. Geen Iphone? Maar u wilt wel weten wat de zonkracht van die dag is? Op Teletekst pagina 708 vindt u altijd de actuele zonkracht!

 

 

Gezond zonnen

Natuurlijk is zonbescherming belangrijk, maar wat weet u allemaal over zonbescherming en gezond zonnen? Hieronder een aantal belangrijke weetjes:

  • Tussen 12 en 15 is de zonkracht het meest krachtig, probeer in deze tijd zo veel mogelijk UIT de zon te blijven
  • Voor een goede zonbescherming, is het belangrijk dat u zich elke twee uur insmeert met een zonnebrandmiddel, zonnebrandmiddel beschermt u niet de hele dag tegen verbranden als u het maar één keer insmeert
  • Kinderen onder de 16 jaar hebben een gevoeliger huid dan volwassenen, smeer kinderen daarom altijd in met een zonnebrand met een minimale SPF van 30
  • Zonnebrandmiddelen zijn ongeveer één tot twee jaar houdbaar. Vooral als het product vol in de zon heeft gelegen kan de beschermingsfactor teruglopen. Dus bewaar zonnebrandmiddelen niet te lang.
  • Ook als u niet snel verbrand en gemakkelijk bruin wordt is een zonnebrandmiddel nog belangrijk, uw huid kan ook schade oplopen die u niet ziet.

 

 

donderdag 2 juni 2011
Claudia
Zonnebrand, Kruidvat