Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De badmuts door de jaren heen

Geschiedenis van de badmuts

De badmuts heeft een wilde geschiedenis van wisselende populariteit gehad. De badmuts is voor het eerst in gebruik genomen aan het begin van de twintigste eeuw. Ze werden toen gemaakt van rubber. Ze hadden een kinband om de badmuts mee vast te maken, zodat ze niet van je hoofd zouden schuiven. Tijdens de jaren '40 ontstond het eerste dal in de populariteit van de badmuts. Het rubber waar ze van gemaakt werden was nu nodig voor de oorlogsindustrie en kon dus niet meer voor badmutsen gebruikt worden.

                              

 
 
 

 

Tijdens de jaren '50 en '60 won de badmuts zijn populariteit terug, omdat de vrolijke badmutsen met bloemetjes en velle kleuren in de mode raakten. Eind jaren '60 werd lang haar voor zowel mannen als voor vrouwen zo populair, dat vrijwel iedereen lang haar had. Het was niet meer te handhaven om badmutsen te verplichten voor mensen met lang haar, dus werd de verplichting afgeschaft. 

 

Tegenwoordig komen badmutsen langzaam weer te voorschijn. In de jaren '80 en '90 werden overal ter wereld wedstrijd- en fitnessbaden gebouwd, wat de badmuts weer in populariteit deed winnen. Vandaag de dag zijn badmutsen in alle stijlen en kleuren te vinden. Eigenlijk alles wat er sinds de jaren 20 gemaakt is, van rubberen mutsen met een kinband tot kleurrijke bloemetjesmutsen, inclusief een paar nieuwe stijlen!

 

Doelen van de badmuts

Een badmuts is een engiszins elastisch kunststof of rubber kapje dat bedoeld is om op het hoofd te dragen bij het baden, zwemmen of zelfs douchen. De badmuts kan voor verschillende doelen dienen, zoals de bescherming van het hoofdhaar of het voorkomen van vervuiling van het water in het zwembad: oudere zwembadfilters raken gemakkelijk verstopt door afgevallen haren. In sommige zwembaden is het dragen van een badmuts daarom verplicht. Zoals op die ene camping in zuid Frankrijk. Bij waterpolo draagt elk team een herkenbare badmuts, zodat de leden van de teams uit elkaar gehouden kunnen wordenen Competitiezwemmers dragen vaak een badmuts zodat het lichaam minder weerstand biedt aan het water.

 

                              

 
 
 
woensdag 4 mei 2022
Lizz