Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De 5 beste kiezelstrand aan de Costa Blanca

Als je wel van het strand houdt maar niet van zand, dan vertellen wij jou hier de 5 beste kiezelstranden van de Costa Blanca in Spanje. Als je bij deze stranden in het water bent geweest, kom je in ieder geval niet gezandstraald terug in huis. 

 

Cala Granadella, Jávea. 

Jávea ligt 122 kilometer naar beneden vanaf Valencia. Deze baai is een van de mooiste in de provincie Alicante. Voorla vanwege de spectaculaire verschillende kleuren van het water, het kiezelstrand en de omgeving. In de afgelopen jaren is het steeds bekender geworden, daarom kan het erg druk zijn in de hoogseizoenen. Maar het is een bezoek meer dan waard.

 

Cala Racó, Calpe

Cala Racó ligt aan de zuidkant van de voet van de Peñon de Ifach, vlak bij de vissershaven. De baai is niet heel groot, dus je kunt er beter voor zorgen op tijd te zijn. Anders zal het lastig zijn om een plekje te vinden zonder dat je gestrest raakt. Het beste dat deze baai biedt, is het kristalheldere water waar veel vissen rondzwemmen en het witte kiezelstrand. Vergeet vooral geen duikbril mee te nemen om de vissen te kunnen zijn. En vergeet ook geen waterschoenen om over het kiezelstrand te lopen. 

 

                              

 

Stranden van Tabarca Eiland

Het eiland Tabarca ligt ten zuidwesten van de stad Alicante. Het is een typisch Mediterraans paradijs en alle stranden zijn van kiezelstenen. Het grote hoofdtrand ligt net achter de kleine haven waar de veerboten aankomen. Het water rond dit kleine eiland staat bekend om de helderheid en is een beschermd zeereservaat. 

 

Cala Ambolo, Jávea

Dit strand ligt ten zuiden van Cabo de La Nao en wordt beschouwd als een naaktstrand. Het enige naaktstrand aan de kust van Xàbia. Ongerept met kristalhelder water en omringd door kiezelstenen. Cala Ambolo is de ideale plek voor duikliefhebbers om de prachtige weiden van Posidonia te ontdekken. Het schone en kristalheldere water is perfect om te oefenen. Snorkel in een ongerepte en natuurlijke omgeving.

 

                              

 

Cala Racó de Conill, Villajoyosa

Deze baai ligt 10 kilometer ten zuidwesten van de badplaats Benidorm. Het ligt in het noordelijke deel van Villajoyosa. Zoals hierboven beschreven over het strand Cala Ambolo in Jávea, wordt ook dit strand als een naaktstrand beschouwd. De toegang is een smalle bochtige weg die begint bij het casino-gebouw aan de hoofdweg N-332. Twee afzonderlijke kleine baaien vormen dit strand, waardoor het er erg druk kan zijn. Om toch een plekje te kunnen vinden is het handig om vroeg te kom en om dan te genieten van de rust. Het is een van de baaien die omringd is door kiezelstenen en met het schoonste water dat je zult vinden om te duiken.

vrijdag 8 juli 2022
Lizz