Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Dag strand of zwembad met kids: wat neem je mee?

Zon, zee, strand, zwembad en kinderen: wat wil je nog meer? Zonnebrand, eten, strandlakens én meer. Hier is een handige lijst met dingen die je niet moet vergeten mee te nemen voor een geslaagde dag met de kids aan het water.

1. Zonnebescherming

Bescherming tegen de zon is cruciaal, vooral voor de gevoelige huid van kinderen. Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème met een hoge SPF meeneemt en breng het regelmatig aan gedurende de dag. 

Vergeet ook niet om zonnehoeden, zonnebrillen en UV-shirts mee te nemen om hun huid extra te beschermen.

2. Zwemkleding

Natuurlijk is zwemkleding een must voor een dagje aan het water. Zorg ervoor dat je voldoende zwemluiers hebt voor de kleintjes en extra setjes zwemkleding voor het geval ze nat worden of willen afwisselen. Thanks us later.

3. Strandlakens en strandlakens met capuchon

Neem voldoende strandlakens mee waar de kinderen op kunnen liggen of zich in kunnen wikkelen na het zwemmen. 

Strandlakens met capuchon zijn handig omdat ze snel drogen en de kinderen warm houden na het zwemmen. Beter te veel dan te weinig.

4. Speelgoed voor in het zand

Een dagje aan het strand is niet compleet zonder wat speelgoed voor in het zand. Denk aan emmertjes, schepjes, vormpjes en misschien een strandbal of frisbee. Zo maak je je dag nog leuker.

5. Waterdichte tas

Een waterdichte tas is ideaal om alle spullen droog en veilig te houden, vooral als je van plan bent om waardevolle spullen zoals telefoons of portemonnees mee te nemen naar het strand. Vergeet je geen klein tasje voor je mobiel?

6. Water en snacks

Zorg ervoor dat je voldoende water en gezonde snacks bij je hebt om de kinderen gehydrateerd en energiek te houden gedurende de dag.

- Fruit: Snijd wat vers fruit in hapklare stukjes zoals druiven, aardbeien, watermeloen, en ananas. Fruit is verfrissend, hydraterend en zit boordevol natuurlijke suikers voor energie.

- Groentesnacks: Bereid wat snackgroenten zoals worteltjes, selderij, komkommer en paprika voor. Serveer ze met een smakelijke dip zoals hummus of yoghurtdressing.

- Trailmix: Maak een eigen mix van noten, gedroogd fruit en eventueel wat pure chocolade stukjes voor een zoete, hartige en energierijke snack.

- Popcorn: Popcorn is licht en luchtig, en perfect om te knabbelen op het strand. Je kunt het van tevoren thuis maken en meenemen in afsluitbare zakjes.

- Granenrepen: Kies voor gezonde granenrepen die veel vezels en eiwitten bevatten. Ze zijn handig om mee te nemen en bieden een langdurige energieboost.

- Yoghurt en bessen: Vul kleine bakjes met Griekse yoghurt en voeg wat verse bessen toe zoals bosbessen of frambozen. Een heerlijke en voedzame traktatie.

- Wraps: Maak wat wraps met hummus, groenten en wat kip of tonijn. Rol ze strak op en snijd ze in kleine stukjes voor een draagbare en vullende snack.

- Gezonde muffins: Bak wat gezonde muffins van volkorenmeel, banaan en blauwe bessen. Ze zijn lekker zoet en bevatten toch veel voedingsstoffen.

7. Veiligheidsuitrusting

Veiligheid staat voorop, dus vergeet niet om zwembandjes of andere drijfmiddelen mee te nemen voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. 

Bonustip: een EHBO-kit voor kleine verwondingen of ongelukjes.

8. Extra kleding en handdoeken

Het kan altijd gebeuren dat de kinderen toch wat natter worden dan gepland, dus zorg ervoor dat je extra kleding en handdoeken bij je hebt voor het geval dat.

9. Vermaak voor onderweg

Als je een lange rit naar het strand of zwembad hebt, vergeet dan niet om wat vermaak voor onderweg mee te nemen, zoals boeken, kleurboeken of tablets met hun favoriete films of games.

Met deze checklist ben je goed voorbereid op een fantastische dag aan het strand of zwembad met de kids. Vergeet niet om ook zelf te genieten van de zon, het zand en het heerlijke water.

 
dinsdag 25 juni 2024
Ilse