Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Blijf zwemmen, ook in de herfst

blijf zwemmen in de herfst

Tijdens de hete zomerdagen zoeken veel mensen verkoeling op, je komt dan al vaak snel uit bij een meer, plas of zwembad. Vaak is het dan ook behoorlijk koud wanneer je in het water stapt. Ook als je uit het meer, plas of zwembad komt is het vaak ook wel even koud. Daarom houden veel mensen er niet van om in de herfst te gaan zwemmen. Toch is het wel goed zowel voor je mentaal als voor je lichamelijk om in de herfst te gaan zwemmen. 
 

Wanneer moet je gaan zwemmen

Het kan verstandig zijn om je zwembroek of badpak aan te trekken wanneer je lichamelijke klachten hebt, maar je kan er ook voorkiezen om je zwembroek aan te trekken wanneer je juist een frisse duik wilt gaan nemen. Iedereen heeft een hekel aan kou. Maar als je jezelf zo ver krijgt om toch het water in te gaan, ook al weet je dat je het in eerste instantie niet leuk zal vinden kan je toch een enorme mindset-boost krijgen. Elke keer dat je het koude water trotseert is een overwinning op zich. Naast dat je mentaal een hele kik krijgt, krijg je er ook nog een heleboel energie van waar de rest van de dag van kan profiteren. Een echte win-win situatie dus.

Kleurrijk badpak met wikkellookHandgeborduurd geel beugelbadpak van Chilla in bandeau-stijl

 
 
 
 

Goed voor je lichaam

We hoeven je niet te vertellen dat sporten goed is voor je lichaam. Niet alleen gaat jouw lichaam er beter uitzien als je regelmatig sport, maar ook van binnen knap je helemaal op. Het maakt dan ook niet uit of je gaat zwemmen, naar de sportschool gaat gewichten heffen of een rondje hardlopen. Wanneer je vaker sport of juist aan het verdiepen bent om te gaan sporten dan weet je ook wel dat zwemmen een van de meest intensieve sporten is om te beoefenen. Dat komt namelijk omdat je tijdens het zwemmen je volledige lichaam moet gebruiken. Wanneer je aan een andere sport doet is dat meestal niet zo. Bij het zwemmen gebruik je dus meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Naast dat zwemmen veel energie kost haal je er ook een heleboel positieve dingen uit. Je krijgt namelijk een beter uithoudingsvermogen, maar je hoofd is ook even helemaal leeg. Daarom zie je vaak dat mensen na hun werkdag gaan sporten. Je zet de knop even om en vergeet alles wat er op dat moment gaande is. Een goede manier om je werkdag dus af te sluiten. 

BENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTOSportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdrukOlijfgroene zwemboxer van Bruno BananiHugo Boss dolphin | Blauw zwemshort van sneldrogende stof

 
 
 
 

Je krijgt mentaal een boost

Zoals we hierboven ook al aangaven wordt je van koud water helemaal gelukkig. Dat komt doordat we meer stoffen aanmaken wanneer we in koud water gaan. Dat is overigens niet alleen het gevolg van koud water. Het feit dat je in de natuur bent geeft je mentaal ook een hele grote boost. De kans is namelijk groot wanneer je in de natuur bent en je om je heen kijkt dat je op een prachtige plek bent. Daar worden we als mensen dan ook helemaal gelukkig van. Wie vind het dan ook niet mooi om naar de prachtige natuur te kijken.

Comfortabele zwemshort s. Oliver

 
 
 
 

 

donderdag 23 september 2021
Lizz