Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Bleekmethodes die een wit gebit geven

Je wilt er goed uitzien op het strand. Vaak wordt hierbij alleen gedacht aan een prachtig bikinilijf of een mooi badpak. Maar wat dacht je van een stralende lach? Dat is een natuurlijk in de zomer en in de winter perfect! 

Whitening tandpasta

Wij hebben al wat whitening tandpasta's gebruikt, maar ieder zonder resultaat helaas. Eigenlijk wisten we dit wel want het is natuurlijk puur marketing. Twee jaar geleden nam een Duitse consumentenorganisatie maar liefst 21 van dit soort tandpasta’s onder de loep. Resultaat? 9 van de 10 keer gewoon flauwekul. Door de goede reinigende werking lijken de tanden misschien witter, maar echt bleken doen ze niet. Daarnaast zijn deze tandpasta’s vaak te grof en bevatten ze soms geen fluoride. 

Bleekstrips

Sinds een jaar mogen bleekstrips en thuisbleeksetjes nog maar weinig peroxide bevatten. Dit heeft als gevolg dat het effect een stuk minder is geworden. Op Ebay zijn er nog wel strips te koop met hoog aantal peroxide. Wees je er wel van bewust dat het gebruik hiervan risicovol kan zijn. Je tanden kunnen gevoelig worden en 100% veilig is het ook niet. Wees op je hoede hiermee want het zijn en blijven je tanden. 

Bleekshop

Door de nieuwe wetgeving wat betreft perioxide zijn veel shops overgestapt op stoffen zoals natrium (zout). De kosten liggen vaak er hoog, soms wel €400. Bij de ene shop ben je binnen het half uur weer weg, bij de ander duurt de behandeling een uur. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speciale lamp. Door de lamp worden de tanden twee tinten lichter. Twee tinten lichter is niet veel kunnen wij je vertellen. De werking van werken met natrium is nog niet wetenschappelijk getoond. Vaak is bij deze behandeling de werking van korte duur en heb je na een paar weken gewoon weer gele tanden. 

De tandarts / thuis via de tandarts

Dit is de meeste veilige manier van je tanden bleken. De kosten kunnen varieren van €200 tot €600. Ook bij de tandarts is het peroxidepercentage nog maar 6% in plaats van 35%. De gevolgen hiervan zijn dat de behandeling langer duurt, wil je hetzelfde resultaat krijgen. Deze methode wordt ook wel ‘in-office bleaching’ genoemd. Dit betekent dat het bleken gedaan wordt door een tandarts of door een mondhygienste die onder supervisie van de standarts staat. ”Volgens experts is dit de veiligste en effectiefste methode”. 

 

Het thuisbleken via de tandarts gaat via een bitje. Die bitje wordt door de tandarts op maat gemaakt en kan herbruikt worden. Je betaalt in het vervolg alleen nog de bleekgel. Je doet wat bleekgel in de mal en die zet je op je tanden. De mal moet je elke dag een paar uur dragen, gedurende twee weken (dit varieert per tandarts). De kosten zitten rond de €150 (bitje ziet hierbij, bleekgel is een paar tientjes) 

Conclusie

Wij vinden dat je voor tanden bleken het beste naar jouw tandarts kunt gaan. De tandarts weet precies hoe gevoelig jouw tanden zijn en de kwaliteit ervan. En, wat veel mensen vergeten is dat als je reeds vullingen hebt, deze in de kleur van je tanden zijn gemaakt. Ga je de tanden bleken, dan worden de vullingen niet lichter, waardoor het lijkt alsof je hele vieze vullingen hebt. 

 

maandag 28 september 2015
Jhemyla