Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Binnenbaden zijn weer open

Goed nieuws! De overheid heeft aangekondigd dat we binnenkort weer aan contactloze sporten mogen doen. Hieronder valt professioneel zwemmen. Zolang we maar voldoende afstand houden mogen we dus weer baantjes trekken! Ideaal om even het hoofd leeg te maken en die quarantainekilo’s (als je ze hebt en ervan af wilt) er lekker af te trainen.

Coronamaatregelen

De buitenbaden zijn alweer een tijdje open (sinds 29 april), maar nu zijn de binnenbaden per 11 mei ook weer geopend. Dit komt door de komst van een nieuw protocol. In dit protocol staan maatregelen die ervoor zorgen dat de binnenbaden weer veilig open kunnen. Wanneer je binnenkort weer wilt gaan binnenzwemmen dien je wel rekening te houden met een paar regels. In verband met het coronavirus zijn er namelijk een aantal regels en maatregelen opgesteld om de veiligheid te waarborgen. Zo is het belangrijk dat er natuurlijk voldoende afstand wordt gehouden. Ook dien je van te voren te reserveren en persoonlijk vervoer te regelen. Kom dus niet met het openbaar vervoer! Ook dingen omkleding, plassen en douchen zullen voorlopig nog even thuis moeten.

 Sportief LASCANA badpak met prachtig rugpand | blauw of roodSportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdrukGoedkope jammer zwembroek van INQ bij Perry Sport

 

 Het zwembad zelf doet ook de nodige dingen om ervoor te zorgen dat jij en ik veilig kunnen zwemmen. Denk hierbij aan een extra hoeveelheid chloor, bewegwijzering voor eenrichtingsverkeer van bezoekers en het hanteren van een reserveringssysteem met een maximum aantal bezoekers.

Zwemmen tijdens corona

Wanneer je altijd gezwommen hebt sta je natuurlijk te popelen om weer in het zwembad te mogen duiken. Maar ook voor diegenen die niet zwommen voor de coronacrisis is het wellicht een optie om te gaan zwemmen. Deze sport zorgt namelijk voor een training van het gehele lichaam! Naast de nodige voordelen van vetbranding is zwemmen natuurlijk ook nog eens heel ontspannend. Of je nu een newbie of een doorgewinterde zwemmer bent, zometeen het zwembad in duiken is altijd een goed idee. Mits je natuurlijk wel goed voorbereid bent! We zetten hieronder de nodige tips voor je op een rijtje zodat jij zometeen goed voorbereid weer je eerste duik kan wagen.

De juiste zwemkleding

We beginnen natuurlijk met de juiste zwemkleding. Of je nu een badpak, bikini of zwembroek draagt, de sportvariant is anders dan de recreatievariant. Dit heeft te maken met de weerstand in het water en de pasvorm. Je zwemkleding moet natuurlijk wel goed en lekker zitten! Bekijk onderstaande modellen van Adidas maar eens. Zo zie je dat sportzwemkleding er weliswaar anders uit ziet dan casual zwemkleding, maar gelukkig niet minder mooi.

  

 

Slippers en handdoek

Tijdens de coronacrisis is hygiëne erg belangrijk. Daarom moet je je tijdelijk thuis omkleden, plassen en douchen. Daarnaast is het belangrijk om een eigen handdoek mee te nemen en om natuurlijk slippers te dragen! Let hierbij goed op dat je slippers draagt die je alleen binnen het zwembad gebruikt en dus niet buiten. Heb je die nog niet in je kast liggen? Geen zorgen, wij helpen je. Hieronder vindt je de leukste slippers om aan te doen naar het zwemmen.

 

vrijdag 15 mei 2020
Lizz