Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Bescherm je huid tegen de koude winterdagen

In de winter is het verstandig om je goed te beschermen. Als eerste kleden we ons altijd als eerste heerlijk warm aan, om het natuurlijk niet koud te krijgen! Maar daarnaast zijn de koude dagen, de regenachtige weer, de wind, het droge lucht en de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten zijn allemaal schadelijke elementen voor onze prachtige huid.

 


broud

 

Het huid is erg gevoelig voor de koude dagen. Door de koude lucht neemt het beschermingsbarrière, wat voornamelijk bestaat uit water en vet. Hierdoor droogt jouw prachtige huid uit. Het is extra belangrijk om het gezicht goed te verwennen en goed vet te houden. Het huid is hier namelijk dunner dan de rest van het lichaam.

 

Ook hebben veel mensen last van rode vlekjes op hun lichaam. Dit komt omdat de kou invloed heeft op de bloedcirculatie. Door de kou vernauwen onze haarvaatjes. Als we daarna eindelijk(!) weer heerlijk binnen zitten, zetten de haarvaatjes zich uit. Hierdoor krijg je het in één keer weer lekker warm en heb je een rode gloed op je wangetjes. Als dit te vaak gebeurd, dan verliezen de haarvaatjes hun elasticiteit en krijg je rode vlekjes. Het is daarom belangrijk dat als je buiten bent geweest niet direct voor de open haard gaat zitten met een lekker bakkie chocolademelk.

 

Het is daarom belangrijk dat je elke dag een goede crème aanbrengt voordat je de deur uitgaat. En dat is niet lastig te vergeten! Veel vrouwen gaan nooit zonder make-up de deur uit. Zet daarom jouw dag- en nachtcrème (uiteraard een beetje vettige crème)  bij de rest van  je cosmetica spulletjes en zo vergeet jij nooit de crème even aan te brengen. Breng je ook een lippenbalsem op voor je droge lippen? Let op dat ook de zonnestralen van dit prachtige najaarsweer nog schadelijk kunnen zijn voor de huid. Een creme met een lichte beschermingsfactor is dan ook geen overbodige luxe.

 

Ook is het goed als je gewoon handschoenen draagt, heerlijke oorwarmers en inderdaad, die dikke, warme winterjas! Droge handen krijg je al snel tijdens de koude winterdagen. Het is ook belangrijk dat je je handen insmeert na het handen wassen, douchen en het afwassen. Winterhanden zijn namelijk niet echt heel comfortabel, ze doen zelfs erg veel pijn! Dit komt ook doordat de bloedvaten hun werk niet goed doen door de temperatuurwisselingen (net zoals bij de rode vlekjes).


De Telegraaf heeft hier ook een artikel over geschreven. Ben je daar benieuwd naar? Klik dan op deze link.


donderdag 14 november 2013
Lisa
sneeuw, kou, regen, wind, weer, winterdagen, winterweer, bescherm, beschermen, lichaam, huid, lippen, winterjas, winter, herfst, verwarmen, open haard