Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Badmode: terug naar de jaren '50

We hebben het de afgelopen zomer verschillende keren zien terugkomen: de badmode geïnspireerd op de jaren '50. Een oude trend die is teruggekeerd, zullen we deze trend in de zomer van 2013 ook weer zien terugkeren?

 
Het is natuurlijk hartstikke leuk om nieuwe modellen en varianten zwemkleding te zien, maar het nostalgische gevoel dat terugkerende trends opwekken is toch ook wel prettig. Zo bij een nieuwe trend die zich aftekent op het gebied van badpakken. Het badpak en de bikini uit de jaren vijftig waren volgens kenners namelijk weer helemaal hip. Voor velen onverwacht, maar stiekem ook heel spannend.
 
Niets geen smalle en weinig verhullende bikini’s en badpakken langs de Nederlandse wateren dus afgelopen zomer. Stijlvolle en fraai gekleurde badpakken met relatief veel stof zijn wat je moet hebben om aan de nieuwste trend te voldoen. Een trend die niet zoveel mensen zich meer uit de originele tijd weten te herinneren, maar wel eentje die een heel andere look geeft dan we de afgelopen jaren zagen.
 
 

Trend in badkleding

Maar wat betekent dat voor de look? De badmode uit de jaren ‘50 heeft grote bikinibroekjes met heuse pijpen eraan. En daarbij komen dan gestreepte haltertopjes. Of je kiest voor een geheel gestreept badpak uit een stuk, met dezelfde look. Er lijkt wat minder te combineren, maar volgens kenners is de look uit de vijftiger jaren wel erg geschikt voor dames met een grote cupmaat. Maar dat neemt niet weg dat deze trend in badkleding bij eigenlijk alle vrouwen aan kan slaan.
 

Helemaal uitleven

Naar zeggen, vinden veel mannen de outfits maar weinig sexy, maar dan hebben ze waarschijnlijk het verkeerde beeld voor ogen. De jaren ’50 staan ook bekend om de opkomst van de pin-up dames, die trots waren op hun ronde vormen en op stijlvolle wijze over het strand paradeerden. En dat maak je natuurlijk helemaal af als je er nog accessoires uit de jaren ’50 aan toevoegt. Denk aan een hoed met brede rand, een sjaal of een chique vlinderbril. Er zijn genoeg producten voor handen om je helemaal uit te leven.
 
Beeld: rtl.nl
 
 
woensdag 12 september 2012
Mirjam