Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Badmode en bikini trends 2022

Voor 2022 zijn er weer ontzettend veel mooie nieuwe badmode collecties met de allernieuwste trends en musthaves wat betreft zwemkleding en strandoutfits in de webshops. Bikini’s, badpakken en tankini’s en strand- en zomerjurken voor vrouwen en hippe meiden en de coolste zwemshorts en zwembroeken van 2022 voor jongens en mannen die je echt gezien moet hebben voor je een aankoop overweegt. Welke kleuren, dessins, modellen en details zijn de komende seizoenen in de mode en wat kunnen we nog verwachten in de lente, zomer en najaar van dit jaar? 

 

Badmode bikini en zwemkleding trends 2018

 

De nieuwste bikini’s van 2022, elke dag opnieuw

Wij kunnen je vertellen dat je helemaal happy gaat worden bij het zien van al dit moois en bovendien kan je het allemaal (en dan ook echt állemaal) vinden op deze site. Elke dag kan je hier weer de nieuwste bikini’s en andere badmode 2022 items vinden, dus als je zwemkleding.nl in de gaten houdt ben je gegarandeerd altijd up-to-date van de nieuwste collecties. Bovendien brengen we je op de hoogte van de meest recente kortingacties en aanbiedingen en wordt dit vaak ook meteen meegerekend bij het afrekenen van je gekozen product, zodat je altijd voordelig uit bent en geen enkel koopje mist.

 

Zwemkleding trends 2022

We hebben weer heel veel belangrijke trends gespot na het zien van de catwalks van alle badmodecollecties voor dit jaar, waarmee we je zeker gaan inspireren. Van uitbundige bloemenprints, franjes en gedurfde monokini’s, dit jaar gaan we er helemaal voor! Dit blog is dé perfecte hulp die je kan gebruiken bij het kiezen van bijvoorbeeld de meest geschikte bikini of badpak. Had je het luxe probleem dat je moeilijk kan kiezen, dan hebben we hier wellicht wat handvaten om te zien wat jij mooi vindt en wat bij jouw stijl past, terwijl je er volgens de laatste mode bijloopt langs de waterkant.

 

 

Modekleuren lente / zomer 2022

Transparant en felgekleurd. Zeg maar gewoon: alle kleuren van de regenboog. It’s all there. In het bijzonder de kleuren rood en zwart, maar ook wit en grijs en alle felle tinten al dan niet met mooie art-prints. Rood ga je vaak zien in de variant rood/bruin of tomatenrood. Deze cherryrode kleur neigt een beetje naar de kleur oranje en kan daardoor heel mooi gecombineerd worden met de trendy kleur geel.

 

Alles wat fris en helder gekleurd is ga je komende tijden zien, liefst verwerkt in all-over bloemenprints. Ook de kleur lila, lichtpaars, oud-roze (een heel lichte kleur roze) en pink lavender (tussen lila en roze in), gecombineerd met zowel pasteltinten als zwart en wit zagen we voorbij komen. Oud-roze en lila/roze is ook mooi te combineren met die diepe donkere (wat felle) paarse kleur ultraviolet. En houd jij ook zo van die kleur blauw die je zomers aan de hemel ziet?

Veelzijdige neon roze bandeau bikini van PHAX

 

Azuurblauw/ hemelsblauw / little boy blue, you name it, we got it. Niet alleen gespot bij de nieuwste jongens- en heren badmode, ook de damescollecties schitteren ermee. Dan heb je nog oranjeroze die we gespot hebben, een heerlijke zomerse kleur die je mooi kan mix and matchen met de chocoladebruine tinten en de rood/bruine kleuren. Zowel voor mannen en vrouwen is geel de modekleur van 2022, of het nu mosterd, kanariegeel, oker of een vanilletint heeft, dat maakt niet uit.

 

 
 

Ruffles, ruches, franjes, kwastjes en volants

Een bikini met een volant-top, romantischer en vrouwelijker kan het haast niet. De ruches en volants zie je al een tijdje in de modewinkels en op bikini’s en ook badpakken zie je het steeds meer verschijnen. Het kan overal zitten, zowel op de bikinitop of diagonaal over je badpak of langs je bikinibroekje, net zoals de ruffles die je trouwens meestal rondom het decolleté ziet. Zowel rondom als alleen van voren. Een leuk pluspunt is dat het je borsten een enorme boost geeft, het lijkt net of ze een cupmaat groter zijn. Alhoewel je ruches en volants vorig jaar nog voorzichtig zag verschijnen, mogen ze dit jaar groter en opvallender dan ooit en dit geldt ook voor de franjes aan je fringebikini.

   

 

Tropische prints & geometrische patronen

Patronen, (art)prints en dessins die populair zijn en nog gaan worden, zijn de geometrische patronen en watch it: de prints worden steeds grafischer. Met stippen, blokken, strepen  en veel retro kleurtjes zoals: blauw, geel, groen en rood. We gaan ons hullen in kunst, of het nu een kopie van Van Gogh of Picasso is, je gaat ze zien verschijnen op badkleding. Nu nog de kunst om de mooiste uit te kiezen! Je  kan je ook van top tot teen hullen in grote kleurrijke bloemenprints of afbeeldingen van exotische planten, bananenbladeren, palmbomen en lianen. Vergeet daarbij je zonnehoed vooral niet en een mooie bloemenzonnebril voor het ultieme zomergevoel!

 

 

 

Boho / Hippie stijl

Houd je van kleurtjes en tierelantijntjes, dan is de oh zo vrolijke hippie stijl iets waar jij blij van wordt. Wat zwemkleding betreft is het hippie tijdperk helemaal terug. Lekker veel printjes met veel warme kleuren, versierd met strikjes, touwtjes en kralen. Finish je look met een John Lennon zonnebril, slippers met veel leren bandjes en kralen en natuurlijk een mooie grote rieten strandtas met liefst een paar grote nepbloemen erop. Peace!

 

Lascana strandjurk met kleurrijk dessin

 

 

Colour blocking style

Gespot: badpakken en bikini’s in colour blocking kleuren. Nee, niet een paar kleuren door elkaar, maar aparte vlakken. Dit kan bij een so called ‘’two toned’’ bikini en tankini resulteren in een blauwe bikinitop en een gele broek en bij badpakken zie je dit in de vorm van vlakken met kleuren. Maak een statement en laat tegengestelde kleuren met elkaar flirten op je lichaam.

 

 

     

Brazilian / latin bikinibroekjes

Je houdt er van of je haat het, maar het is een feit dat je deze zomer niet onder de Brazilian bikinibroekjes uitkomt. De trend is namelijk al losgebarsten op de Amerikaanse stranden en je kan dan wel raden dat het deze zomer naar ons komt waaien. Hoe kleiner hoe beter en hoe meer huid je ziet hoe hipper. Combineer je kleine bikinislipje met een makkelijke bandeautop. Zo worden ook je schouders prachtig en egaal bruin.

 

 

 

Jaren 50: dots, riempjes en high waist bikinibroekjes

Wie verlangt er soms niet stiekem een beetje terug naar die leuke kleren en stijlen uit de jaren 50? In die tijd waren de bovenstukjes wat groter (in elk geval veel groter dan we nu gewend zijn) en ze laten ook niet zoveel huid zien, maar door een grote strik aan de voorkant leggen ze juist wel veel nadruk op de borsten. De hoge bikinislips staan best sexy en toveren ook nog eens je buikje weg. Smalle tailles en brede heupen, dat werd in die jaren extra benadrukt, waarbij het accent op de taille lag. Dit zie je bij de bikinibroekjes en badpakken van nu weer terug in de vorm van een riempje, snoertje, touw of gesp. Op die manier lijk je slanker en smaller, terwijl de nadruk op je vrouwelijke vormen ligt. Vergeet vooral de accessoires niet! De cat eye zonnebril en de strandhoed zijn dé 50’s look musthaves en kies een strandjurk die bij je zwemkleding past, een jurkje met een strakke taille die daaronder wijd uitloopt, mét dots natuurlijk.

 

 
 

Mesh 

Badkleding met mesh inzetten heeft een stoere look. Mesh is een soort 3D geweven stofje (het lijkt een beetje op gaas en geeft dat leuke  “see-through” effect) dat zeer licht is en lekker luchtdoorlatend. Het is dus ademend en ook nog eens makkelijk te reinigen. Het semi-transparante maakt een bikini nog verleidelijker en spannender zonder dat het te veel bloot laat zien. Je ziet het dit jaar veel aan de zijkanten van de broekjes en ook veel in tankini’s en badpakken. 

 

 

 

Badmode van gehaakte stof of met gehaakte details

Ook de gehaakte bikini’s zag je vorig jaar al wel hier en daar, maar ook in 2022 mag je ze weer uit de kast halen. Je ziet steeds mooiere bikinibovenstukjes met een  gehaakte laag en zelfs in zijn geheel gehaakte modellen in de mooiste kleuren. Ook zie je opvallend veel strandmode zoals tunieken en strandjurkjes met gehaakte inzetten en randjes aan de  zijkant, voorkant of op de rug. Misschien ben je wel handig en kan je zelf een leuke bikini haken, maar als je dat niet lukt dan kan je op onze site een scala aan leuke gehaakte modellen vinden. 

 

 

 

Bikini’s met sierbandjes of wikkels

Een bikini in 1 kleur kan erg mooi zijn, maar nog mooier en spannender wordt deze met mooie zigzag sierbandjes tussen de cups, of boven de cups of van opzij. Iets in dezelfde stijl is de wikkelbikini, deze heeft lange linten die aan de top vastzitten en die je dan om je lichaam heen kunt wikkelen. Dit geeft een heel speels en stoer effect! Dan heb je ook nog de bralette, het edgy fashion item dat is overgewaaid uit lingerieland. Het is een bovenstukje zonder sluiting dat je aantrekt als een  topje, vaak met mooie sierbandjes die dus nooit op een ongewenst moment open kunnen springen!

 

BENCH triangelbikini met wikkellook, in mooie kleuren!

 

Badpakken met bandjes en diepe decolletés

Het is nu echt officieel, badpakken zijn hartstikke hip! Je ziet nu duizelingwekkend veel modellen met hele leuke aparte aparte halslijnen. Je kan ze nu bijvoorbeeld strikken in de nek, of ze zitten elegant gekruist aan de voorkant, of hebben juist een heel open hals met een opvallend diep uitgesneden decolleté. Verder on-trend zijn de off shoulders en een diepe V-hals of spannende half open decolletés, chique badpakken met een lage rug al dan niet afgemaakt met bandjes die kruislings over de rug langs de schouders lopen en modellen met choker detail om de hals. Ook favoriet zijn de badpakken met 'cut-outs' op verrassende plekken. You go for it!

 

Modellerend badpak van Venice Beach in zwart

   

Strandjurken 2022 

Op zoek naar het ideale zomerjurkje, dan kom je al snel in de categorie strandjurkjes (in België heel mooi ‘’strandkleedje’’ genoemd) terecht, deze zijn altijd goed voor een warme zomerse dag. De kaftan en een extra lange tuniek is vanwege zijn luchtigheid ook een favoriet. De lengte van de jurk/rok varieert dit jaar van kort tot lang (de ultieme maxi-dress komt tot je enkels) en alles wat daar tussenin zit. Je ziet strakke, wijde, lange en korte jurken. Helemaal hot deze zomer zijn de jurkjes van denimstof, jurkjes met bloemenprint en natuurlijk de ‘’off the shoulder’’strandjurkjes. De ’50 stijl met de polkadots print doet het ook ontzettend goed!

 

LASCANA strandjurk met paisley-dessinSupertrendy maxi jurk met allover design

 

Alle badmode collecties van 2022

Ook al zoooo’n zin in komend jaar door het zien van al deze nieuwe duizelingwekkende trends voor 2022? Houd zwemkleding.nl goed in de gaten, want bij ons vind je als eerste de allernieuwste collecties bikini’s, badpakken, zwembroeken en alles wat je maar nodig hebt op strandmodegebied. 
 

 

 

 
dinsdag 4 januari 2022
Roos
badmodetrends 2022, bikinitrends 2022, zwemkleding, trends, 2022