Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Als je badmuts maar goed zitIk denk dat we het er allemaal wel over eens kunnen zijn dat de badmuts niet bij iedereen even favoriet is. Zeker dames met lang haar hebben vaak problemen met een badmuts. Vaak zien mensen eerst af van een badmuts maar als ze het eenmaal hebben geprobeerd willen ze voor altijd zwemmen met een badmuts. Het is daarom van belang dat je badmuts wel goed zit. Stel je voor dat je een knap persoon tegen komt in het zwembad, dan moet je er natuurlijk wel goed uit zien.
 

Wat zijn precies de voordelen van een badmuts

Ik snap dat jij het nog niet ziet zitten om een badmuts te dragen tijdens het zwemmen. Daarom moet je natuurlijk eerst overtuigd worden waarom een badmuts zo goed is. Bij professioneel zwemmers is het de normaalste zaak van de wereld, daar draagt iedereen gewoon een badmuts. Vaak haken ook veel mensen in het begin al direct af omdat het een beetje onwennig en vreemd zit, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je nooit meer zonder. Een badmuts heeft onder andere het voordeel dat je haar niet meer rond je ogen hangt. Je gaat gestroomlijnder door het water wat betekent dat je sneller bent, maar dit is ook beter voor je haar. Dit komt omdat je haar veel minder te lijden hebt wanneer je met een badmuts zwemt.
 

Tips zodat je badmuts lekker zit

#1 Wel of geen knot?

Vaak zie je dat vrouwen met lang haar een knot maken en dan hun badmuts op doen. De reden hierachter is vaak dat ze handiger vinden en makkelijker de badmuts op krijgen. De kans is groot dat ze vervolgens weken rond lopen met hoofdpijn. De oorzaak hiervan is al snel dat je haar niet goed verdeeld is. Doordat het niet goed verdeeld is komt er druk op 1 centrale plek Doe daarom je haar los onder je badmuts, hierdoor is je haar goed verdeeld onder je badmuts maar ook zal hij niet zo snel afgaan.
 
#2 Hoe moet ik mijn badmuts precies op doen?
Begin met je haar los te maken, geen knot dus. Zet vervolgens je badmuts op, als je dit gedaan hebt zal er ongetwijfeld nog wat lang haar aan de achterkant hangen. Dit kan je gewoon onder de badmuts stoppen. Hierdoor verdeel je het haar beter en is de kans kleiner dat je hoofdpijn krijgt tijdens of na het zwemmen.
 
#3 Wel of geen crèmespoeling?
Je zal er al snel aan denken om crèmespoeling te gebruiken omdat dit je haar zacht en het een laagje om je haren heen legt. Doe dit absoluut niet, crèmespoeling is niet ideaal voor onder je badmuts. Doordat je haar te zacht is kan het zijn dat je badmuts makkelijker gaat schuiven en uiteindelijk van je hoofd gaat. Het zal heel irritant zijn als je na een beetje elke keer je badmuts weer goed op moet doen en je wilt er natuurlijk ook niet bijlopen als de broer of zus van kabouter Plop als je klaar bent met zwemmen.
 

 
 
 
 

 

vrijdag 12 maart 2021
Lizz