Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Alles over zonnehoeden

 

Een zonnehoed ziet er niet alleen fashionable uit. Maar het bied je ook de nodige bescherming tegen de zon. In deze blog lees je alles over de voordelen van een zonnehoed of een cap.

 

Bescherming

Een zonnehoed of cap bied jou bescherming tegen de zon. Je gezicht wordt afschermt van de zon waardoor er alleen maar schaduw in je gezicht is. Doordat de caps de zonnestralen tegenhouden blijft de rest van je lichaam ook koeler. Het dragen van een hoed of cap is dus niet alleen positief voor je gezicht maar ook voor je lichaamstemperatuur tijdens de warme dagen. De zonnehoed zorgt er voor dat er zo min mogelijk zonneschijn op je ogen valt. Daardoor zul je zonder geknepen ogen gewoon de open ruimte in kunnen kijken. Een zonnehoed zou je dus kunnen vergelijken met een zonnebril. Ze verbeteren beide je zicht als de zon schijnt. Doordat de caps de zonnestralen blokkeren, blijft je lichaam koel.

 

Voor de kleintjes

Ook voor de kleintjes kan een zonnehoed of cap heel makkelijk zijn. Er zijn speciale caps ontworpen, zodat ze goed op de kleine hoofdjes passen. Veel van deze kleine caps zijn voorzien van en touwtje waarmee de cap vastgebonden kan worden. Het kindje kan op die manier de cap lastig verliezen of af doen. Maar het belangrijkste is dat ze beschermd blijven tegen de zon.

 

 
 

Voor iedereen

Een zonnehoed wordt vaak als een vrouwelijk item gezien. Dit is per persoon verschillend. Maar naast een zonnehoed zijn er ook caps en petjes die je de bescherming bieden die jij nodig hebt. Zo zijn er mannen petjes, jongens caps en meisjes hoeden. De hoofddeksels zijn in verschillende kleuren, merken en vormen te verkrijgen. Voor ieder wat wils, passend bij elke outfit. Voor de mensen met kort haar, is een petje of een hoed extra makkelijk. Ze hoeven namelijk hun haar niet te doen, dit verdwijnt namelijk toch onder de hoofddeksel.

 

 
 

Het verschil

Ondanks dat een zonnehoed en een cap hetzelfde effect hebben is er toch een verschil tussen deze twee hoofddeksels. Het verschil zit het hem in de vorm van de items. Een zonnehoed heeft een hele rand rondom de gehele hoed heen. Een cap heeft daarin tegen alleen een uitstekend deel aan de kan van het gezicht. Een cap bescherm dus als het ware alleen je gezicht en je hoofd van de zon, de zonnehoed beschermd naast deze lichaamsdelen ook nog de nek en de schouders van de zon.

 

 

 
 
 

Extra bescherming

De caps en de zonnehoeden bieden (zoals hierboven ook al benoemd) de nodige bescherming tegen de zon. Maar vergis je niet. Je kunt jezelf nooit genoeg beschermen tegen de zon. Blijf daarom altijd zonnebrand smeren om er zeker van te zijn dat je niet verbrand. Een zonnehoed en een cap beschermen vooral je gezicht tegen de zon. Daarom is het van groot belang om de rest van je lichaam goed met zonnebrand te bedekken. Verder kan het ook geen kwaad om op de plekken te smeren waar de zonnehoeden wel bescherming bieden. Better safe than sorry.

woensdag 13 mei 2020
Lizz