Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Alle voordelen van de badmuts op een rij

Veel recreatieve zwemmers zullen niet als eerste een badmuts aanschaffen op het moment dat ze naar een zwembad gaan. Het is dan ook vaak een no go. Toch zitten er veel voordelen aan het dragen van een badmuts. Wat dat precies is leggen we je hier haarfijn uit.

Je eigen bescherming

Het eerste voordeel van het dragen van een badmuts is dat het goed is voor de bescherming van je hoofdhaar. Het zwemwater waar je je in bevind is niet altijd even goed voor je haar. Denk bijvoorbeeld aan het chloor van het zwembad of het zout van de zee. Als je een poosje in het water aan het zwemmen of dobberen bent kan dit een negatieve invloed hebben voor het haar op je hoofd. Door het dragen van de badmuts voorkom je dat je je haar beschadigd.

 

 
 

Sneller zwemmen

Dankzij de badmuts wordt het zwemmen je een stukje makkelijker gemaakt. Op het moment dat je een badmuts draagt voelt je hoofd minder zwaar aan. Doordat je hoofd nu lichter aanvoelt, kom je automatisch een stukje hoger in het water te liggen. Daarnaast ben je een stuk gestroomlijnder als je een badmuts draagt, waardoor je jezelf sneller door het water kunt voortbewegen. Dat is ook precies de reden waarom de fanatieke zwemmers een badmuts dragen.

Maten en kleuren

In Nederland zijn badmutsen nog helemaal niet populair. We dragen ze liever niet dan wel. Dat zal vooral komen omdat we allemaal denken aan de oubollige badmutsen die vroeger gedragen werden. Tegenwoordig zien de badmutsen er tof uit. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten. Voor dames, heren en kinderen zijn er badmutsen te verkrijgen. Ga opzoek en scoor de leukste badmutsen voor jou en de rest van je gezin om ervoor te zorgen dat jullie én de zwembaden te beschermen tegen vervuiling.

 

 
 
 

Dragen van een badmuts verplicht

In steeds meer zwembaden zul je zien dat het dragen van een badmuts verplicht wordt gesteld. Vooral in het buitenland zijn badmutsen een stuk normaler als dat dat in Nederland is. De zwembaden verplichten de badmutsen om een simpele reden. Als de bezoekers van het zwembad een badmuts dragen dan zal het zwembad minder snel vervuild raken. De huidschilfers, haren en andere viezigheid die van je hoofd afkomen worden opgevangen door de muts waardoor deze niet in het water terecht komen. De filters van het zwembad raken zo minder snel vervuild en gaan dus langer mee.

 

 
 
 

 

woensdag 6 mei 2020
Lizz