Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

5 tips om af te koelen

Het is 30+ graden buiten en je hebt het super warm en je weet niet wat je moet doen om af te koelen? Wij geven je 5 tips om af te koelen!

 

Tip 1

Zorg er overdag voor dat ramen en deuren afgeschermd zijn van de zon. 30% van de warmte komt via zonlicht je huis binnen. Dus zorg ervoor dat je ze zo dicht mogelijk houdt doormiddel van gordijnen, lamellen of zelf zilverfolie voor je ramen te plakken. Gooi s’avonds, s’ nachts of s’ ochtends je ramen open. De temperatuur is dan koeler buiten en als je de ramen tegen elkaar open zet, kan het lekker doorwaaien en afkoelen.

 

Tip 2

Elektrische apparaten zoals een strijkijzer, stofzuiger, wasmachine of laptop produceren warmte. Probeer deze huishoudelijke taken niet overdag te doen, als het al warm is buiten. Net zoals warm douchen, probeer dit ook zo min mogelijk te doen. Want de warmte van je douche blijft ook een tijdje hangen in huis.

 

Tip 3

Drink minimaal 2 liter per dag. Zorg er dus ook voor dat je altijd water bij de hand hebt. Met die warme temperaturen zweet je meer als anders. Als je je vocht gehalte dan niet aanvult heb je kans op uitdroging. De eerste tekenen van uitdroging zijn: constipatie, droge huid, donkere urine, droge lippen en mond. Als je dan nog niet genoeg water drinkt kun je hoofdpijn krijgen of misselijk worden. Dat wil je natuurlijk niet, dus blijf voldoende drinken. Ook wanneer je er dus geen zin in hebt. Naast dat het uitdrogen natuurlijk vervelden is, is genoeg water drinken ook belangrijk en essentieel om allerlei lichaamsprocessen goed te laten verlopen.

 

                      

 

Tip 4 

Draag luchtige kleding, zoals wijde kleren van materialen als linnen, katoen of bamboe. Als je een wat getinte huid hebt kan het koeler zijn om witte kleding te dragen dan helemaal geen kleding. Wit stoot hitte namelijk af en donkere kleuren nemen warmte op. Voor kinderen zijn goede uv-werende (zwem)kleding een echte aanrader.

 

Tip 5

Je lichaam nat houden helpt ook enorm, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Koud water drinken, ijsjes eten, gordijnen sluiten, etc. zijn allemaal lapmiddelen die bij extréme hitte niet voldoende afkoeling geven. Wat je wel zou kunnen doen is je voeten in een teiltje met water zetten of je polsen onder de kraan houden. Ook kun je een zwembadje neerzetten die je half vult met water. Hier kun je dan lekker in gaan zonnebaden terwijl je lichaam toch gekoeld wordt door het water. Als je het nu echt heel warm hebt kun je altijd nog een nat washandje pakken of een icepack, als je deze hebt, en deze onder je oksel stoppen. En als je dan toch aan het koelen bent, vergeet dan niet je nek, enkels, liezen, polsen en achter je knieën te koelen.

 

                    

 
 
 
dinsdag 24 mei 2022
Lizz