Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

5 scheertips voor gladde benen

Oké, first things First. Nu de zomer er toch echt aan begint te komen, wordt het weer tijd om die prachtige benen te showen. Het enige nadeel aan de zomer is dat je zo vaak je benen moet scheren: wat een helse klus! Maar, wie mooi wil zijn… Om het beste resultaat te halen en je zelfverzekerd te voelen met supergladde benen, heb ik een aantal tips voor je!

 

 

Tip 1 Scheer met de haartjes mee

Als je tegen de richting van de haartjes ingaat, is de kans groter dat je jezelf snijdt. En al die butsen en wondjes op je benen is nou niet het meest charmant! Scheer daarom altijd met de haren mee voor een mooi resultaat.

 

Tip 2 Scheer je benen onder de douche

Als je je benen scheert, is het handig om dit onder een warme douche of in een warm bad te doen. Het warme water zorgt ervoor dat de haartjes zachter worden en makkelijker af te scheren zijn. Spoel na het scheren je benen goed af.

 

Tip 3 Scheer je met wat scheerschuim

Het klinkt logisch: gebruik tijdens het scheren een klein beetje scheerschuim. Gebruik niet te veel, want te veel scheerschuim maakt de klus nog lastiger. In plaats van scheerschuim badschuim gebruiken? Ik zou het niet doen. Badschuim droogt je huid uit en we willen natuurlijk geen schilvers op onze benen!

 

Tip 4 Verwissel je mesje op tijd!

Scheer je benen altijd met een scherp mesje. Zo voorkom je wondjes op je benen. Maak na het scheren ook altijd je mesje schoon. Als er haartjes blijven zitten, zorgt dit voor een minder glad resultaat de volgende scheerbeurt.

 

Tip 5 Verzorg je benen

Klaar met scheren? Zorg goed voor je benen, ze zijn je handelsmerk. Na het scheren zijn je benen altijd een stukje droger dan normaal. Verzorg daarom je benen met een vochtinbrengende crème of lotion. Doe dit niet direct na het scheren, want rode prikbenen zijn geen pretje! 

 

zondag 1 juni 2014
Esther
Gladde benen, scheren, zomer