Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

5 redenen waarom de zon goed voor je is

We zitten middenin de winter en dat is goed te merken. Het is vaak donker en regenachtig en hierdoor verlangen we nog meer naar de langere dagen met meer zon. Toch kun je op deze dagen ook zon- en daglicht pakken en alvast verlangen naar de zomer. Hier zijn 5 redenen waarom de zon goed voor je is!
 
 

1. Medicijn tegen winterdip

Veel mensen krijgen in de winter last van een winterdip. Je voelt je futloos en hebt nergens zin in. Deze winterblues wordt veroorzaakt door een tekort aan serotine, een natuurlijke gelukshormoon. Dit gelukshormoon wordt aangemaakt door, je raadt het al, zonlicht! Hoe meer je dus buitenkomt, hoe gelukkiger je zult voelen en hoe meer energie je zult hebben! 
 

2. Afvaltip 

Zonlicht zorgt ervoor dat je makkelijker kan afvallen! Dit komt namelijk doordat zonlicht een hormoon activeert dat je eetlust onderdrukt. Daarom hebben we in de zomer genoeg aan lichte salades en eten we in de winter stevige stampot. Als je elke dag wat zonlicht pakt zal je dus minder honger hebben. Een enorm handige tip voor iedereen die alweer bezig is om haar bikini body te krijgen!
 

3. Lekker slapen

Als je genoeg zon ziet, heb je overdag meer energie en je slaapt ’s nachts ook nog eens beter! Dit komt door het hormoon melatonine dat je slaap regelt. Als je beter slaapt word je met een beter humeur wakker, dus de zon helpt indirect ook nog eens tegen een ochtendhumeur! 
 

4. Vitamini boost

Vitamine D is belangrijk en hier heb je dan ook genoeg van nodig. Tussen de 90 tot 95% van hoeveel we nodig hebben haalt ons lichaam uit het zonlicht! Elke dag een paar minuten zon is al voldoende om genoeg vitamine D aan te maken. 
 

5. Goed voor je bloed 

Zonnestralen doen verschillende goede dingen voor je bloed. Je bloeddruk kan bijvoorbeeld worden verlaagd door zonnestraling. Ook je bloedcirculatie kan worden verbeterd. De zon is ook nog eens heel goed voor je immuunsysteem. Je lichaam gaat in de zon namelijk meer witte en rode bloedcellen aanmaken, die zorgen voor je weerstand en immuniteit. 
 
 
Teveel ultraviolette straling van de zon blijft nog steeds schadelijk. Smeer je dus goed in als je in de zomer in de zon gaat liggen! Heb je nog geen zonnebrand in huis? Ook dit kun je vinden op zwemkleding.nl
 
dinsdag 17 februari 2015
Jinke
zon, daglicht