Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

5 redenen om te zwemmen

 

We zitten alweer halverwege de maand september. Dit is dé maand om die goede voornemens, die je in januari voor jezelf opgesteld hebt, nu eens écht uit te voeren. Wil je graag aan je conditie werken of misschien zelfs een paar kilo kwijt? Dan is zwemmen dé sport voor jou!

 

Het is goed voor je gewrichten

Tijdens een goede work-out krijgen je enkels en knieën het wel eens te verduren. Gelukkig is dat bij zwemmen niet het geval, het water draagt je hele gewicht. Heb je blessures opgelopen tijdens een andere work-out, dan is zwemmen dé manier om te herstellen. Daarnaast is het de perfecte sport voor reumapatiënten of mensen met rugklachten. 

 

Je hebt geen zware benen meer

Terwijl je zwemt, verbetert je bloedcirculatie. Omdat je jouw spieren telkens opspant en ontspant, werkt het prima tegen zware benen. Nog beter: dankzij de druk van het water krijgen spataders geen kans. 

 

CHIEMSEE zwemboxer in grijs met groene strepen                              

 

Het is goed voor je hart

Door het zwemmen versterk je jouw longcapaciteit en houd je je hartspieren soepel. Daarom ook een uitstekende sport als je astma. Daarom is zwemmen ook een uitstekende sport als je astma hebt. 

 

Het helpt je afvallen

Wil je graag je zomerkilo’s kwijt? Begin dan maar met baantjes zwemmen. Je verbrandt maar liefst tussen 200 en 600 calorieën per uur! En na 40 minuten spreekt je lichaam al je vetreserves aan!

 

                             

 

Het ontspant

Doordat de vakantie nu écht voorbij is betekend dat dat deadlines en stress terug op de loer liggen. Belangrijk dus om op tijd rust in te plannen. Dit doe je niet door de hele dag niks te doen en op de bank te blijven liggen, maar wel door een goede zwempartij. Bij zwemmen komen endorfines vrij, de hormonen die je ontspannen en gelukkig maken. Bovendien vermindert endorfine stress. Denk een beetje aan jezelf!

dinsdag 20 september 2022
Lizz