Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

5 bestemmingen voor de nazomer 2022

Je houdt er van om je koffers in te pakken en op weg te gaan naar onontdekte bestemmingen. Dan ben je helemaal in je element. Nu komen de regenachtige en koudere dagen er weer aan in Nederland, maar je wil je bikini nog niet opbergen. Wij geven je een aantal tips voor de mediterrane vakantiebestemmingen in de nazomer waar jij lekker de zon op kunt zoeken.

 

Canarische eilanden

De zuidelijke ligging en het subtropische klimaat maken deze Spaanse eilandengroep tot een warme bestemming om de nazomer-kou in Nederland te ontvluchten. Zeker geen straf om op het lavastrand van Tenerife te liggen of in je bikini bij het zwembad van een local op Gran Canaria. De gemiddelde temperatuur in de nazomer is ongeveer 27 graden. 

 

Dit klinkt misschien raar, maar er gaan mensen naar La Palma (Gran Canaria) voor de rust. Het berglandschap straalt een zekere rust uit dat alleen maar uitnodigt tot een wandeling. Om bijvoorbeeld de hellingen te beklimmen kun je naar het kleurrijke Cascade Clores. Daarentegen is de verscheidenheid van Lanzarote iets om je ogen bij uit te kijken. Je hebt er aloë Vera velden tot aan kale stukken land bedekt met lava. 

 

Tot slot hebben we nog Fuerteventura. Dit eiland van de vier elementen heeft vele uitzichtpunten met indrukwekkende vergezichten. En de surfers, die spot je al van een afstandje! 

 

               2-delige Bufallo push-up bikini (diverse uni kleuren)                         Zwarte beugelbikini met kleurrijke vlakken!

 

Balearen

Nog een Spaanse eilandengroep waar menig mens zijn hart meerde malen heeft verloren. De Balearen bestaan uit vier hoofdeilanden met permanente bewoning: Ibiza, Mallorca, Formentera en Menorca. Andere kleinere eilanden zijn Cabrera, dat het Nationaal Park Archipiélago de Cabrera huisvest, Espalmadro, Aire en Dragonera. De westelijkste Balearen, waaronder Ibiza en Formentera heten samen de Pitiusen of Pijnboomeilanden. De ostelijke Balearen, waaronder Mallorca en Menorca, heten samen de Gymnesen. 

 

Ieder eiland heeft wat bijzonders te bieden. Zo heeft Ibiza vele straatjes vaar je helemaal op kunt gaan in de ‘hippie levensstijl’ van het eiland. Er is zoveel meer te zien dan alleen het nachtleven, zoals de mooiste zonsondergangen ter wereld. 

 

Op Mallorca raak je verdwaald in de rijke geschiedenis en eeuwenoude gebouwen. Hier komen je wandelschoenen ook erg goed van pas voor de steile wandelpaden door de bergen. En dan hebben we nog niet eens gehad over het geheime eiland Menorca! De ongerepte natuur, pittoreske vissersdorpjes en bijzondere natuurgebieden maken het de ideale bestemming voor een kleinschalige vakantie in de nazomer. 

 

Sicilië

Dit Italiaanse eiland is een van de perfecte vakantiebestemmingen voor de nazomer om een huurauto te gebruiken. Traditionele restaurants, ouderwetse ruïnes en groene binnenlanden geven je volop mogelijkheden om ergens heen te rijden en te stoppen bij de baaitjes of oude dorpjes. Het ene stadje staat bekend om zijn marktjes, in de andere wordt je overweldigd door de kenmerkende mix van bouwstijlen en is het leuk om in ieder baaitje wat te drinken of te eten. 

 

Sicilië heeft vele stranden met kiezels. Deze stranden zijn vaak omringd door rotspartijen. Het zou dus geen overbodige luxe zijn om zwemschoenen mee te nemen. 

 

               BENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTO                             

 

Algarve

Als er één bestemming is waar we zowel in de zomer als in de winter van houden, dan is het de Algarve. De hele zuidkust van Portugal bestaat uit prachtige stranden waar je lekker in je badpak kan liggen, steile kliffen en groene natuurgebieden. Met gemiddeld zo'n 3000 zonuren schijnt hier de zon het meest, van Europa. Naast de stranden heeft de Algarve ook veel karakteristieke dorpjes en stadjes om te bezoeken, zoals Faro of Sagres.

 

Kreta

Vergeet de drukke steden waar alle jeugd en feestgangers naartoe gaan en rijdt een stuk verder de natuur in. Hier ontdek je het authentieke Griekenland met de pittoreske bergdropjes. Wees niet verbaasd als je hier een boer op een muilezel ziet rijden of een herder die zijn geiten begeleidt. De stranden van Kreta zijn zeker de moeite waard, dus vergeet je zwembroek niet. Neem ook eens een kijkje op het roze strand van Elafonissi of ga op zoek naar een onontdekt baaitje.

dinsdag 13 september 2022
Lizz