Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

4 tips om je haar te verzorgen na de zomer

 

4 tips voor na zomers verzorgd haar. Tips voor een goede haarverzorging en bescherming na de zomer. Haar heeft in de zomer veel te verduren: zon, zee, strand en chloorwater kunnen het haar flink beschadigen. Wat is de beste manier om je haar te verzorgen in de zomer? Je leest het hier.

 

1. Chloorwater

Bescherm jouw haar tegen chloorwater voordat je een verfrissende duik neemt in het zwembad. Niet alleen kunnen chloor en de zon je haar gaan bleken, maar zwemmen in chloorwater is vaak een directe aanval op je haar. Daardoor gaat je haar uiteindelijk uitdrogen en pluizen. Natuurlijk kun je een rubberen badmuts dragen, maar is dat wel een mooie combinatie met jouw trendy bikini

 

Een goede tip: doe conditioner op droog haar voor het zwemmen (niet uitspoelen!). Door deze tips te gebruiken is jouw haar pluis-vrij en voelt het elke dag zacht aan. Was direct na het zwemmen het chloorwater af met shampoo en dan zal de conditioner ook het haar behandelen.

 

2. Niet te vaak wassen

Sommige mensen wassen hun haar graag elke dag, vooral als het warmer is, wat heel begrijpelijk is. Echter bevelen we dit niet aan, omdat het je haar nog meer uit gaat drogen en je het tegenovergestelde krijgt van wat je graag wil. Als algemene regel geldt dat 2-3 keer per week wassen meer dan voldoende is, vooral voor de hoofdhuid, terwijl het haar zelf al voldoende is gewassen wanneer de shampoo de hoofdhuid wast.

                               

3. Haar niet verven

Zomer in de bol of beter gezegd op je bol? Wil je deze zomer genieten van een andere haarkleur? Door de UV-straling waaraan het haar in de zon wordt blootgesteld, loont het de moeite om jouw haar in de zomer zo min mogelijk te belasten met chemische behandelingen. Wil je echter een andere haarkleur, kies dan voor een natuurlijke manier om je haar te verven.

 

4. Beschermen tegen UV-stralen

De laatste haarverzorging-tip voor na de zomer gaat over UV-stralen. Ben je veel buiten? Bescherm je haar tegen (te veel) UV-stralen. Draag een badmuts, een trendy zonnehoed of knoop een mooie sjaal om je hoofd. Er zijn zelfs speciale zonnebrandproducten voor je haar.

 

vrijdag 4 november 2022
Lizz