Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

11/10 : Wereld Meisjes Dag!

Normaal gesproken gaan onze blogs alléén over zwemkleding voor vrouwen, heren, jongens, meisjes en de zwemaccessoires. Maar we willen ook graag op de hoogte blijven van wat er in de wereld gebeurt. Zo is het volgende week dinsdag, 11 oktober 2022, Wereld Meisjes Dag. Dit is in het leven geroepen om kind huwelijken te stoppen! Op dit onderwerp willen wij graag inhaken, omdat dit één van de grootste problemen in de wereld is. Dus voor deze blog hebben we een iets wat serieuzer onderwerp gekozen, maar laten we wel de leukste zwemkleding voor meisjes zien. Wij vertellen je meer in deze blog over Wereld Meisjes Dag.

 

Wereld Meisjes Dag!

Wereld Meisjes Dag is een internationale dag die zich richt op de positie van meisjes. De Verenigde Naties hebben een dag in het jaar uitgeroepen om hier bij stil te staan. De dag werd voor het eerst georganiseerd op 11 oktober 2012. Het doel van de dag is om het bewustzijn van de kansen van meisjes en de wereldwijde gender-ongelijkheid van meisjes te vergroten. Ongelijkheid tussen meisjes en jongens blijkt bijvoorbeeld uit het recht op onderwijs, voeding, wetgeving, medische zorg en bescherming tegen discriminatie, geweld tegen vrouwen en kinderen en gedwongen huwelijken.

 

                              

 

Achtergrond

Het doel van de Internationale Dag van het Meisje is om het bewustzijn te vergroten van de problemen waarmee meisjes over de hele wereld worden geconfronteerd. Veel ontwikkelingsplannen bevatten geen doelen voor meisjes, waardoor hun problemen "onzichtbaar" zijn. Zo hebben anno 2015 meer dan 62 miljoen meisjes geen toegang tot onderwijs. Wereldwijd besteden meisjes tussen 5 en 14 jaar meer uren aan huishoudelijke taken dan jongens van dezelfde leeftijd. Daarnaast zijn veel meisjes kwetsbaar voor seksueel geweld. De daders blijven vaak ongestraft. 

 

Wereldwijd trouwt elk vierde meisje vóór de leeftijd van 18. Op 11 oktober 2016 riep Emma Watson, die ook de VN-ambassadeur is, landen en gezinnen over de hele wereld op om een ‚Äč‚Äčeinde te maken aan kind huwelijken.

 

                              

 

 

Wat kun jij doen op Wereld Meisjes Dag?

Natuurlijk is het belangrijk dat er elke dag van het jaar aandacht is voor het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes over de hele wereld. Op Wereld Meisjes Dag vinden echter meerdere projecten plaats die de ongelijke situatie van meisjes nog meer onder de aandacht brengen. 

 

Je kunt bijdragen aan het wegnemen van drempels voor meisjes, zoals kind-huwelijken en tienerzwangerschappen, door te doneren aan Plan International. Je ondersteunt projecten die Plan International uitvoert in ontwikkelingslanden om de toekomst van meisjes te verbeteren. 

 

Voor de Internationale Dag van het Meisje 2020 ontwierp jonge kunstenaar Samira Charroud een tijdelijke tatoeage met een zeer belangrijke boodschap: ‘The Future Is Equal’. Dit betekent dat meisjes dezelfde kansen en vrijheid moeten krijgen als jongens. Onder het mom van een "tijdelijke tatoeage met een blijvende boodschap", namen beroemdheden als Simone Kleinsma, Giovanca, Moïse Trustfull, Vivienne van den Assem en Victoria Koblenko foto's met deze tijdelijke tatoeage om de boodschap over heel Nederland te delen.

dinsdag 4 oktober 2022
Liz