Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

100 jaar badmode in Nederland

Tijd voor een feestje! En niet zomaar een feestje: Dit jaar viert het eerste badmode merk in Nederland haar 100 jarig jubileum! Wat is er in al die jaren toch veel veranderd. Je moet er nu niet meer aan denken, maar de eerste badpakken waren gemaakt van..wol!! Naast dat ik wol ontzettend vind kriebelen werd de wollen zwemkleding natuurlijk hartstikke zwaar wanneer het nat werd. Brrr! En zeg nou zelf, een beetje saai waren de badpakken vroeger ook. Ik ben blij dat we tegenwoordig keus te over hebben in heerlijk zachte, comfortabele badpakken en bikini’s in prachtige pasvormen en dessins. En daarvoor kan je natuurlijk prima terecht bij Tweka, hét badmodemerk dat de nieuwste trends in haar collecties verwerkt, waarbij de vrouw centraal staat. 


 

De eerste badpakken

Je gelooft het of niet, maar de eerste badpakken bestonden uit een broek tot aan de enkels, een shirt met lange mouwen en liefst droeg men er nog een hoedje bij om de zon uit het gezicht te houden. Het was dan ook niet de bedoeling om bruin te worden. Juist niet! Want alleen de arbeiders waren vroeger bruin door het vele werken op het land en om je daarvan te onderscheiden zorgde je ervoor dat je juist niet bruin werd. De lange badpakken werden populair en zo kwam het dat Tweka’s badpakken werden gedragen over heel de wereld.

De eerste bikini’s

De bikini wordt in 1946 bedacht door de franse ingenieur en ontwerper Louis Reard. Niemand durft dit ‘’2 delige badpak’’ aan te trekken waardoor Louis een naaktdanseres moet vragen dit nieuwe badmode artikel aan het grote publiek te showen. Tweka ziet er wel iets in en begint gelijk met het ontwerpen en produceren van de bikini en maakt daardoor als merk een grote groei in heel Europa. De bikini wordt een succes!

 
100_jaar_badmode

Badmode wordt steeds populairder

In de jaren 70 vindt er een ommekeer plaats en willen de mensen graag juist zo bruin mogelijk worden. De bedekkende badpak blijft in de kast liggen en vrouwen gaan massaal over op de monokini  (topless) of flaneren in strapless badpakken langs stranden en zwembaden. Het badpak is nog steeds populair, men krijgt meer tijd om te gaan zwemmen en de subtropische zwembaden springen als paddenstoelen uit de grond. Badmode wordt met de jaren belangrijker en in 1997 neemt L. Ten Cate het bedrijf Tweka over en wordt daardoor de eerste allround bodyfashion aanbieder van Nederland.

Tweka nu

Ook na honderd jaar is Tweka niet weg te denken uit de badmodewereld. Sterker nog, het merk behoort tot de top van de badmode op dit moment. Het Tweka designteam volgt de laatste badmodetrends op de voet. Heb je de bikini’s in kleurrijke dessins bijvoorbeeld al gezien? Of de badpakken die corrigerend zijn voor een slanker silhouet? De zachte stoffen en kleurrijke dessins in verschillende pasvormen zijn een genot voor lichaam en oog. Daar konden ze 100 jaar geleden alleen nog maar van dromen. Neem snel een kijkje in één van de 1000 verkooppunten in Nederland, België of Duitsland. Je kan de collectie natuurlijk ook hier online bekijken en bestellen! Gemakkelijker kan het niet.

Wie jarig is trakteert!

Het is feest en bij een feest horen cadeautjes, vind je ook niet? Daarom hebben we een geweldig kado voor jou! Vanwege het jubileum mogen wij meerdere Tweka badpakken en/of bikini's weggeven. Wat moet je daarvoor doen? Klik hier om je badpak of bikini uit te zoeken, ga dan naar onze facebookpagina en laat ons weten met welk badpak of bikini jij straks de show wilt stelen! Voor elke 100 reacties geven wij 1 Tweka outfit weg (van 0-100 reacties mogen wij 1 bikini/badpak naar keuze weggeven, vanaf 101 - 200 twee etc. met een maximum van 3). Het zal toch geweldig zijn als jij straks in zo’n geweldig sportief badpak of hippe bikini rondloopt? O ja, niet vergeten onze facebookpagina in de gaten te houden, want op donderdag 14 april maken wij de winnaar bekend. Spannend!
 
 

 

maandag 4 april 2016
Roos
Tweka, badmode, jubileum weggeefactie, badpakken, geschiedenis