Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

SUNDEK

Vergelijk 12 producten
Sorteer op:
Blog

SUNDEK

SUNDEK zwembroek

De SUNDEK zwembroek is een sportieve zwembroek voor jong en oud. De SUNDEK zwemshort kenmerkt zich door de sluiting van klittenband en vaak is een ruitjes motief terug te vinden. Ook hebben veel van de SUNDEK zwembroeken andere motieven als afdruk, zoals een zwembroek met parasollen, bloemen of zelfs met Hawaï ansichtkaarten op de zwembroek afgebeeld. 
 
SUNDEK is een surf merk, vandaar dat de SUNDEK zwembroek over een sportief en stoer uiterlijk beschikt. De broeken zijn gemaakt van een soepele stof en de pasvorm is ruim zodat je makkelijk kunt bewegen in het water of op je surfboard. In 1972 was er vraag van surfers uit Californië, zij wilden graag surfen in een surfshort van de hoogste kwaliteit. Ze wilden dat de broeken bestonden uit twee laags sneldrogend nylon en ze wilden dat de broeken drie dubbel gestikt werden zodat de broeken duurzaam waren. Deze Boardshorts zijn herkenbaar aan een regenboog op de achterkant van de broek. Voorheen werd deze SUNDEK zwemshort alleen gebruikt puur als sportkleding maar inmiddels is het geïntegreerd in de gewone strandkleding en badmode van nu. 
 
Wanneer je dus een zwembroek van goede kwaliteit wilt hebben waarmee je een watersport wilt beoefenen, of je wilt hiermee gewoon naar het strand of zwembad, dan weet je zeker dat SUNDEK jou deze garantie geeft met haar zwemkleding. 
 

SUNDEK

SUNDEK is in de jaren ’40 ontstaan in Californië als zwemkleding merk. In 1985 ontdekte SUNDEK dat het nodig was om te onderscheiden om bekendheid te winnen. Daarom besloot het om een kleine collectie surfkleding te creëren, deze bestond uit nylon of katoennylon korte broeken. SUNDEK was hierdoor één van de eerste merken die zich specifiek richtte op deze sport.
 
In de jaren ’60 werd SUNDEK groter, in Hawaï en richting de Oostkust werd het merk ook bekend. Door vernieuwende uitvindingen toe te passen, zoals een klittenband sluiting in plaats van een ritssluiting en door hun kleurrijke tropische prints op de stoffen, werd SUNDEL al snel erg populair.
 
Tijdens deze jaren van groei, ging SUNDEK ook veel jonge surfers sponsoren, hieraan danken zij ook een grote bekendheid onder de surfers.