Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waarom is een zonnebril zo belangrijk?

 

Een zonnebril is noodzakelijk op plekken waar veel reflectie is, zoals bijvoorbeeld op het water. Dit is om beschadiging van het netvlies te voorkomen. Zonlicht kan ernstige oogziekte veroorzaken. Zoals de naam al doet vermoeden, dragen we een zonnebril om ons te beschermen tegen de zon en de uv-straling.  Net zoals onze huid moet worden beschermd tegen overmatige zon door het gebruik van zonnebrandcremé en lange kleding, moeten ook onze ogen worden beschermd. Kijk dus altijd of de zonnebril die je aanschaft honderd procent bescherming voor uv-straling biedt. 

 

 

 

 

   

 

Hoe herken je een kwalitatieve zonnebril?   

 

Een goede zonnebril beschermt tegen verblinding, maar moet ook zo veel mogelijk uv-stralen filteren. Let er dus op dat de glazen voldoende groot zijn. Indien niet kunnen ze de ogen niet beschermen tegen rechtstreekse of onrechtstreekse stralingen. 

Het is belangrijk dat je je zonnebril meer draagt in de zomer dan in de winter. Laat je wel niet verassen door bewolkte dagen. 50% van de uv-straling dringen namelijk door het wolkendek heen. 

Er bestaan zonnebrillen met gewone gekleurde glazen zonder uv-bescherming. Zij beschermen je ogen onvoldoende. Integendeel, zodra het donker wordt verwijderen de pupillen zich waardoor meer schadelijke stralen tot het netvlies kunnen doordringen. De stralingen kunnen tot pijnlijke ontstekingen van het bindweefsel leiden met als resultaat: blijvende schade aan het hoornvlies. 

Waar je dus moet opletten bij het aanschaffen van een zonnebril is dat hij uv-bescherming heeft. Staat er UV-400 op de bril, dan ben je zeker dat je zonnebril de schadelijke stralen grotendeels afblokken.    

 

 
 
 
 

 

woensdag 23 maart 2022
Lizz