Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Populaire kenmerken van wedstrijd zwemkleding

 

Laten we eerlijk zijn, wedstrijd zwemkleding is niet in de eerste plaats ontworpen voor comfort, de meeste wedstrijd zwemkleding is ontworpen voor prestatie/kracht en om dit te bereiken moeten er enkele offers gemaakt worden. Je race zwemkleding zal waarschijnlijk veel strakker voelen dan je normale training zwemkleding. Race zwemkleding mag echter niet zo strak zijn dat de bloedstroom wordt afgesneden of er pijn/extreem ongemak veroorzaakt wordt. Ook heeft wedstrijd zwemkleding een aantal populaire kenmerken en wij gaan ze je allemaal vertellen.

 

Sommige van deze kenmerken kunnen uniek zijn voor bepaalde merken, en anderen zijn te vinden in allerlei verschillende merken. Vind hieronder enkele van de top kenmerken van wedstrijd zwemkleding. 

 

Geplakte naden 

Geplakte naden zijn waarschijnlijk het meest voorkomende kenmerk van wedstrijd zwemkleding. Wedstrijd zwemkleding lijkt haast geen naden te hebben, fabrikanten gebruiken een verscheidenheid aan technieken, waaronder warmte binding en lassen om materiaal samen te brengen, dit op zijn beurt stuurt de waterstroom en maakt dat de zwemkleding een tweede tijd lijkt!

 

Waterafstotend 

Waterafstotend (vaak aangeduid als hydrofobe behandeling) doet precies wat het zegt: water afstoten Maar hoe kan dit je helpen? Nou, het afstoten van terwijl je je zwemkleding draagt verbetert de snelheid en helpt het lichaam te stroomlijnen. Door het actief afstoten van water, blijft je zwemkleding droger en daardoor veel lichter. Sommige fabrikanten van zwemkleding beweren dat kleine luchtbellen naast het oppervlak van het pak gevormd worden gelegd, waardoor de oppervlaktewrijving verminderd, waardoor je met nog minder weerstand door het water glijden kunt! Waterafstotendheid wordt vaak gecombineerd met extra sneldrogende eigenschappen, waardoor de zwemkleding in het water licht en flexibel blijft.

 

 

Compressie 

Zoals gezien in andere sport- en medische toepassingen, heeft spiercompressie vele voordelen. Het verbetert de bloedstroom en op zijn beurt helpt het om melkzuur en dergelijke te verwijderen waardoor de spieren niet zwaar of pijnlijk worden na krachtige lichaamsbeweging. Spiercompressie helpt om je spieren te ondersteunen in hun uur van nood! Trillingen/oscillaties in de spier die meestal tot energieverlies of verkeerd energieverbruik leiden worden verminderd, waardoor je al je kracht in de juiste richting gebruiken kunt met maximale aandrijving! 

Compressie helpt ook bij het hydrodynamische profiel van een zwemmer, het lichaam wordt gespannen om je een gestroomlijnd profiel te geven.

 

Plaatsing van de naden 

Je zult af en toe producten zien die weergeven dat de plaatsing van hun naden een verschil maakt in je zwemslagen, dit is helemaal waar. Adidas heeft bijvoorbeeld Adizero XVI zwemkleding ontworpen met verschillende naden aangezien de streken variëren. Hun producten voor de borstcrawl hebben de naden op speciale plaatsen op de benen om de juiste ondersteuning te bieden voor de spieren die tijdens borstcrawl gebruikt worden. De freestyle-versie werkt op een soortgelijke manier, met naad plaatsingen zeer optimaal voor freestyle zwemmers.

 

 

Garbon cage van arena en mad wave 

Wanneer je het assortiment wedstrijd zwemkleding van Arena en Mad Wave bekijkt, zie je dat ze naar hun 'Carbon Cage' verwijzen. Dit zijn hoofdzakelijk koolstofdraden die door de kleding heen geweven zijn, om gerichte compressie op spiergroepen toe te voegen. De 'Carbon Cage' biedt een lichtgewicht, maar is zeer sterke zwemkleding van Arena en biedt zo een aantal uitstekende prestatie/compressie voordelen.

 

 
 
 
 
 
maandag 11 april 2022
Lizz