Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Badslippers, teenslipper of crocs

 

 

Als je lekker gaat zwemmen in het lokale zwembad of de zee in gaat op vakantie is het natuurlijk fijn om voordat je het water ingaat iets aan je voeten te hebben. Sneakers zijn in dat geval niet het meest handig, daar zijn natuurlijk slippers voor. Zodat je toch wat aan je voeten hebt maar ze ook makkelijk kunt uitdoen en aandoen.

 

Waarom is het belangrijk om wat aan je voeten te hebben?

Er zijn natuurlijk wel wat voordelen aan op blote voeten lopen. Lopen op blote voeten kan soms zelfs gezond zijn. Onze voorouders deden niets anders dan op blote voeten lopen en dat is helemaal niet zo gek. Natuurlijk wisten ze wellicht niet beter en hadden ze ook amper schoeisel om de voeten te beschermen, maar lopen op blote voeten kan heel gezond zijn. Het versterkt namelijk de voetspieren en botmassa.

Maar ook zitten er grote nadelen aan op blote voeten lopen en daarom is het belangrijk om wat aan je voeten te hebben. Het is namelijk toch niet altijd veilig om op blote voeten te lopen. Je weet namelijk nooit wat er allemaal op de grond ligt en waar je in kan gaan staan en daarom is het belangrijk om goed schoeisel aan te hebben.

 

Wat zijn de keuzes?

Als je dus liever in de zomer geen sneakers aan doet als je naar het zwembad of het strand gaat zijn er genoeg andere schoeisel waar je uit kunt kiezen. Namelijk badslipper, teenslipper of crocs. Maar waar moet je nou voor kiezen? Alle drie de keuzes hebben voordelen en nadelen.

De traditionele slipper ook wel de badslipper genoemd zijn de eerste slippers die er waren. Daarna werd er een hippe variant bedacht namelijk de teenslipper die ook wel flip flops worden genoemd. Badslippers waren lange tijd niet zo hip als teenslippers, maar deze slippers hebben een comeback gemaakt. Je ziet namelijk tegenwoordig zelfs mensen met sokken in badslippers door de stad lopen. Door de brede band die de badslipper heeft boven de voet voelen badslippers meer aan als gewone schoenen, maar toch schiet je ze makkelijk aan. Zoals de naam badslippers al verraadt worden deze slippers vooral bij het zwembad gedragen. Badslippers kunnen dan ook prima tegen water en zitten ook als ze nat zijn comfortabel.

Als je toch liever een normale teenslipper draagt heeft dat natuurlijk ook weer voordelen! Ze staan een stuk modieuzer. Wel zijn ze meestal minder stevig dan badslippers. Maar als je echt stevig schoeisel wilt kan je het beste voor crocs gaan. Deze lijken van de drie ook het meeste op schoenen en worden door mensen ook gedragen als schoenen. Wel zijn crocs op dit moment niet helemaal in de mode, dus het is maar wat je zelf wilt. Mee gaan met de trends of goed stevig schoeisel aan je voeten.

 

 

 

 

dinsdag 15 maart 2022
Lizz