Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemshort versus Zwemboxer

De zwemshort en de zwemboxer. Twee verschillende modellen die beide sterke punten hebben, maar wat is het verschil? Laten we beide zwembroeken eens nader bekijken.
 
    
 

Zwemshort

De zwemshort is het zwembroek model met wijde pijpen. Het grootste voordeel van de zwemshort, is dat de meesten ook prima kunnen doorgaan als korte broek. Met een shirt erboven lijkt het net een normale broek. Dit kan van pas komen op vakantie, als je vanaf het strand zo het terras op wil duiken, maar ook op normale dagen thuis. Elke warme dag is de zwemshort namelijk te dragen als korte broek, waardoor het enorm multifunctioneel is. Onder de jeugd is het tegenwoordig stoer om een strakke boxer er onder te dragen. De short is in sommige buitenlandse zwembaden verboden in verband met hygiëne. 
 

 

Zwemboxer

Dan nu de zwemboxer, het model met strakke pijpen. Een zwemshort kan snel zwaar worden, door al het water dat wordt opgenomen. Bij de zwemboxer is dit probleem een stuk minder groot, door het verschil in stof. Dit is een belangrijk voordeel van de zwemboxer. Verder is de zwemboxer vaak een stuk korter dan de zwemshort, waar een hoop mannen de voorkeur aan geven tijdens het zwemmen. Tevens wordt de zwemboxer meer gezien als sportieve zwembroek. 

 

 
De zwemshort versus de zwemboxer, los versus strak, lang versus kort, waarvoor kies jij? 
 
zondag 8 april 2018
Roos
zwemshort, zwemboxer, zwembroek