Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wat zijn zwembroek over hem vertelt

In zwemkleding geef je jezelf best wel een beetje bloot. Mannen trekken over het algemeen dus niet zomaar een stuk badkleding aan, maar denken bewust (of onbewust) na over hun keuze, zelfs al beweren ze bij hoog en laag dat het ze niets interesseert. Met kleding laat je zien wat voor persoon je bent en volgens Amerikaanse psychologen trek je dus wel degelijk bewust een zwembroek uit je kast. Ze hebben ontdekt dat niet alleen de kleur, maar ook de soort zwembroek (wijd, strak, lang etc.) aangeeft wat voor type man het is die deze draagt. Zijn keuze voor een zwembroek, zwemslip, zwemshort of zwemboxer kan dus veel over hem verraden. Wij zochten het voor je uit en zetten het voor je op een rijtje.

 

Wat zijn zwembroek over hem vertelt

 

De man met de strakke zwemboxer

Een zwemboxer zit strak en heeft hele korte pijpjes. Hij staat trendy en stoer en misschien ook wel een beetje macho. Pas daar echter mee op, want het kan ook een beetje arrogant worden als je erbij gaat lopen als een Hulk. Dat wil niet zeggen dat je niet trots mag zijn op een strak lijf. Vrouwen zien mannen met een goed lichaam en mooie billen over het algemeen het liefst in een zwemboxer, waarin de bilpartij goed te zien is. Draag je een zwemboxer dan ben je zeker van je zelf, trots op je lichaam en over het algemeen een sportief type die vaak in de sportschool te vinden is en dit laat je op het strand natuurlijk maar al te graag zien. Het kan ook zijn dat je het makkelijke type bent (nee, we bedoelen dan niet dat je de zwembroek hebt gekocht omdat dit nu eenmaal de regels zijn van de camping). Een zwemboxer zit comfortabel voor de man omdat hij perfect aansluit en hij droogt daarbij ook nog eens lekker snel op.

 

Zwemboxer met contrasterende strepen 

 

 

De man met de zwemslip

Ben je een jongen of man die een echte klassieker draagt (ook wel bekend als de 'speedo' )? De strakke zwembroek zonder pijpjes wordt gedragen door de zelfbewuste, nuchtere man die er alles aan doet om in vorm te blijven. Het maakt je niet zoveel uit hoe de zwembroek eruit ziet, als deze alles maar op de juiste plek houdt! Je houdt het graag simpel en teveel poespas is voor jou niet nodig en liefst houd je de kleuren van je zwembroek dan ook neutraal. Een simpele zwembroek als deze is dus voor jou ideaal.

 

 

De man met de lange wijde zwemshort

Deze 'surferbroek' staat voor sportiviteit en jeugdigheid; je voelt je jong en fit en je bent relaxed. Luieren op het strand behoort niet tot je meest favoriete bezigheden. Het liefst ben je bezig of sta je met je maten lekker aan de strandbar. In sommige gevallen kan de sportieve short ook op wat onzekerheid duiden. Het is ook wel het type zeembroek waarmee je op safe speelt, omdat je vrienden ook vaak in een zwemshort lopen. Dit geldt dan vooral voor de tieners en pubers die je daarom ook niet zo snel in een heel strakke zwembroek ziet. Oh en draagt de man een hele grote wijde zwemshort? Volgens onderzoekers geldt: hoe meer stof hoe groter de familie. Het kan dus duiden op een vader en trouwe echtgenoot.

 

 

De man met de korte wijde zwemshort

Een korte zwemshort is een mooie middenweg tussen de driekwart zwemshort en de strakke zwembroek. Ben jij een man die altijd voor de losse zwemshort kiest? Dan ben jij waarschijnlijk ook een man die vaak voor de gulden middenweg gaat. Waarschijnlijk ben je een man van compromissen en zoek je altijd de beste oplossing voor iedereen en ben je een tikkeltje preuts. Deze zwembroek kies je telkens weer, omdat hij zo lekker zit en je hem ook kunt dragen in het dagelijks leven. Met een shirt erboven kan je hem gewoon dragen op straat en tijdens de barbecue. Je houdt van gezellige zomeravonden met gekoeld bier en vrienden en familie om je heen en met de flexibele tailleband is er voldoende ruimte voor ''een maatje meer''.

 

 
 

 

De man met de jammer zwembroek

De Jammer zie je terug in de zwemsport. Het is een strakke zwembroek die over de knie komt. Een man in deze zwembroek is erg sportief, gaat voor zijn doel en is erg serieus. Aan het afgetrainde lichaam zie je zo dat het een sportief type is.

 

 

 

 

Zwembroek met UV bescherming

Ben je een man die bewust op zoek is gegaan naar een zwembroek met UV-bescherming, dan ben je iemand die goed over dingen nadenkt en eerst heel veel informatie inslaat voor hij iets koopt of iets gaat doen en bovendien ben je gevoelig voor mooie materialen en een goede stijl. Een UPF 50+ / 98% UV bescherming is natuurlijk heel belangrijk als je veel in de zon bent en grote kans dat je dus een sportief type bent die surft of een andere watersport doet. Een zwembroek voor mannen met UV-bescherming biedt een uitstekende uitkomst wanneer je stijlvol voor de dag wilt komen zonder onnodig blootgesteld te worden aan de zon.

 

 

 


 

Kleurveranderende zwembroeken

Ook de kleur verraadt een en ander over de man die het draagt. Sportieve mannen die graag zwemmen zie je vaak in een blauwe broek. Een man in een rode zwembroek flaneert graag op het strand of langs het zwembad. Volgens de Amerikaanse onderzoekers zijn ze op zoek naar een dame waarmee ze die avond kunnen afspreken. Achter een gele en oranje zwembroek gaat een man die graag in de zon ligt en met een bruin tintje naar huis gaat. Heb je een kleurveranderende zwembroek dan zit je vol verrassingen en houd je wel van humor en geintjes en sta je graag in het middelpunt van de belangstelling. Heb je een zwemshort waarbij het motiefje verschijnt zodra de stof in aanraking komt met water, dan ben je een doordenker en heb je naast een heel goed gevoel voor humor en gevatheid ook veel andere verborgen talenten.

 

  

Sportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdruk
 

De man die graag naakt zwemt

Uiteraard heb je ook mannen die liefst naakt zwemmen, wat natuurlijk ook zo zijn voordelen heeft. Deze mannen houden van avontuur en vrijheid en zijn heel praktisch ingesteld. Je bent zelfverzekerd en schaamt je voor weinig dingen. Moet je dan toch een zwembroek aan, dan kies jij waarschijnlijk voor de strakke zwembroek.

 

Herken je jezelf of jouw man in een van deze typen?

 

 

donderdag 8 augustus 2019
Roos
zwembroeken, test, type man